Tort Amandina



 

Reteta este asemanatoare cu prajitura Amandina, doar ca de data acesta am facut-o sub forma de tort.

Blat:
* 8 oua
* 8 linguri zahar
* 7 linguri faina
* 7 lingurig cacao
* 2 linguri ulei
* 2 linguri apa

 

Crema:
* 4 oua
* 180 g de zahar
* 3 linguri. cacao
* 250 g unt

Sirop:
* 150 ml zahar
* 150 apa
* 2 plicuri capuccino sau ness

 



Glazura:
* 200 g ciocolata
* 2-3 linguri unt

 

 

Mod de preparare:
Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata in forma de 23 cm diametru. Se taie pe orizontala in trei blaturi egale. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
Crema:
Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema.
Jumatate din crema se pune pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se repeta operatia.

 

 

Dupa acea, tortul se da la rece, aproximativ o ora, pentru a se intari putin crema. Cand se scoate din frigider, se topeste ciocolata cu untul si se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinte.
Eu am folosit bomboane de decor si frisca in care am pus cateva picaturi de colorant alimntar galbent.
Asta a fost inspiratia mea de moment. Nu am reusit sa fac o sectiune, ca am ramas fara baterie la aparatul foto.
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Bianca, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mihaela, te servesc cu o felie virtuala. Pup!

    @JANET ai dreptate Anandina e o prajitura preferata de multi. Pup!

    @violette, multumesc, o seara placuta.

    @Carmen da vine Martisorul cu sania… Dar il asteptam cu drag, pup!

    @Bianka, pupici!

    @Cristina, multumesc, o seara frumoasa.

    @Nela, tot ce-i cu ciocolata e un deliciu. Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Amy Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.