* 1 ceapa (preferabil verde)
* verdeata tocata
* piper
* boia
* cimbru
* 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* 150 ml apa minerala
Mod de preparare:
Curatati si taiati marunt ceapa, puneti-o la calit in 3 linguri de ulei, adaugati dupa ceteva minute carnea tocata. Caliti totul 10-12 minute, adaugati razalitura de morcov, verdeata tocata, condimente, cca. 50 ml apa si fierbeti la foc mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Lasati compozitia sa se racoreasca.
Intre timp preparati aluatul de clatite. Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele.
Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Umpleti clatitele cu umplutura de carne si impaturitile precum sarmalele. Asezati intr-un vas de iena uns in prealabil cu unt.
Aseazati clatitele una langa alta si acoperiti cu un amestec din smantana, cascaval ras, ketchup, verdeata.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta buna!
sa le manci cu privireaaaaaaa,extrem de apetisante si delicioaseee!! weekend fain va doresc!
Sa stii ca tocmai asta vroam sa fac si eu maine,dar cu piept de pui,,,,,gand la gand,,,,,ale tale arata minunat,,,,,yamiii,,,pupp si o zi frumoasa!!!
Vroiam,,,,,scuze,,,viteza.
Foarte-foarte bun
Aratoasa si delicioasa!
Si asa de colorata!
Merita incercata!
@Claudia-Maria, ma bucur ca-ti plac. Pupici si week-end minunat si tie.
@mirela sunt bune cu orice umplutura. Si cu pui cred ca-s minunate. Mai imi plac foarte mult cu ciuperci. Sarut si week-end placut.
@Bianka, multumesc.
@Alina multumesc frumos, un sfarsit de saptamana cat mai placut.
Ma tot gandeam ce superlativ sa adaug la aceasta reteta si parca nici unul nu poate sa exprime incantarea mea despre aceasta retea si de aceea am salvat reteta in lista mea de favorite si am redenumita ,,clatite umplute cu multa savoare si culoare,,.
Pupici si week-end placut !
Va asteapta un premiu in bucataria mea.Va pup si va doresc o seara frumoasa!!!
Mmmm … minunat arata.. si frumos colorate… ca de obicei!
Taaare buuune…sunt fan clatite! 😉
Te rog mult daca poti sa modifici in blogroll, numele blogului nostru din J&L, in Pe masa din bucatarie. Multumesc!
Mmmm…foarte apetisante!