Feliile de ceafa de porc au fost pregatite pentru gratarul de azi de 1 Mai. Dar cum astazi a plouat si a fost frig, anormal pentru o zi cand oficial se deschid strandurile, sau… macar asa era o data, cand vremea avea patru anotimpuri.
Dar, pe langa atatea lucruri anormale, de ce ar face vremea o exceptie. Asa ca gratarul a devenit frptura la cuptor.
*sare
* piper
* unt
* conopida
Mod de preparare:
Ceafa de porc o pregatim ca si la reteta de Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare. Se unge cu unt si ulei, apoi se condimenteaza bucatile de ceafa de porc cu condimente pentru porc.
Se pune in tava cu ulei si putina apa si se da la cuptor timp de 1 ora la foc mediu. La inceput se acopera tava cu o folie de aluniniu. Periodic se stropeste friptura cu sosul din tava si se intoarce ca sa se faca uniform.
Dupa o jumatate de ora se ia folia si se lasa sa prinda culoare.
Gratin de cartofi se face la fel ca la reteta Gratin de cartofi cu pulpe de pui. Se ia un vas de iena sau o tava, se aranjeaza straturi de felii de cartofi, se condimenteaza cu sare, piper si se presara cu un praf de usturoi.
Daca nu aveti, sau nu va place praful de usturoi, puteti pune 2 catei taiati subtiri. Se repeta operatia pana terminam cartofii. Se pune in cuptor cca. o ora.
Se servesc cu pulpele de pui, iar alaturi merge o salata sau muraturi, dupa preferinte. Pofta buna!
Yamy…ce portie apetisanta!!! Pupici
@Bianca da, am umplut farfuria, asa ca poti servi este suficient. Pup!
Arata foarte bine
Asa de bine se potriveste numele blogului cu ceea ce "confectionati" voi.Tare mult imi place si ceea ce gatiti si cum le prezentati.
O zi frumoasa!
@Bianka, pupici.
@maria mihalache, multumesc pentru cuvintele tale. Ma bucur ca reusesc sa transmit asa ceva. O seara frumoasa.