Bruschete cu pastrama si crema de avocado



 

Bruschete cu pastrama si crema de avocado, un aperitiv pentru un bufet rece. Bruscheta e o reteta rapida excelenta pentru orice petrecere neasteptata sau planificata. Feliile de bagheta se pun putin in cuptor sa fie mai crocante si se acopera cu pastrama si crema de avocado..

 

 

Ingrediente:

* 8-10 felii de paine, tip bagheta
* 8-10 felii de pastrama de vita
* 1 avocado
* 2 linguri maioneza
* coriandru
* sare
* piper alb
* zeama de lamaie
* ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Se aleg baghete subtiri, care se taie in felii pe oblic de 1 cm grosime, se stropesc cu ulei de masline ambele parti, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor sa devina crocante.

 



 

Pregatim crema de avocado. Se taie pe din doua avocado, se scoate pulpa de pe coaja. imediat se stropeste cu lamaie sa nu se inegreasca. Eu am folosit mai mult partea verde de langa coaja.

Se bate cu robotul, cu 2-3 linguri de ulei, maioneza, sare, piper alb si coriamdru. Rezulta o crema spumoasa si foarte buma.

Coriandru i-a dat o aroma minunata. Feliile de bagheta de la cuptor se freaca cu un catel de usturoi, se aseaza cate o felie de pastrama pliata, iar deasupra se pune cu o lingurita sau cu pochul crema de avocado.

Se orneaza cu ceva verde. Am pus fasii subtiti din ceapa verde. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1

    Foarte frumoasa prezentarea!
    Imi place mult nou chip al blogului! 🙂 Sa-l umpleti cu savoare, bucurosi!
    Va doresc, un sfarsit de saptamana minunat!

  2. 2
  3. 3

    A venit vara cu toate retetele usoare si elegante.Simpla si minunata reteta
    numai ca eu adaug ceapa in crema iar bruschetele sant foarte bune oricand si oricum facute.Astea sant speciale!
    Pupici si un weekend cat mai placut!!!

  4. 4
  5. 5

    @Andreea ma bucur ca-ti place noua hainuta a blogului meu. Multumesc si un sfarsit de saptamana cat mai placut!

    @yaya, multumesc, pupici!

    @Petronela da vara e teroare in bucatarie. Trebuie dimineata pe racoare si cat mai simplu. Dar tot o sa mai aprindem si cuptorul… asta e… Pup!

    @Bianka ma bucur ca-ti place. Pup!

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    Si eu facusem zilele trecute bruschette, dar o tira mai italiane (deh, cu jumatatea calabresa, trebuie sa iasa pe gustul lui), le facusem cu hamsii sarat si rosii coapte in cuptor… Cu avocado n-am incercat niciodata… (rusinica mie)… Pupici si… o bruschetta virtuala servesc si eu, chiar daca au disparut din farfurie la propriu…

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    CINE FACE ACESTE PREPARATE ?
    AM VAZUT RETETELE, DAR EU AM NEVOIE PT UN LOC UNDE SE SERVESTE MIC DEJUN SI PRANZ … SI NU AVEM BUCATARIE.
    TARE MULT MI-AS DORI SA POT SA LE COMAND, ZILNIC 🙂

  12. 12

    @ClauDiu ma bucur ca-ti plac. Da, retetele de pe acest blog le facem eu si sotul meu. Din pacate suntem trecuti de prima timerete, ca altfel sigur ne deschideam un mic restaurant. Numai bine!

  13. 13

    Si totusi, chiar daca nu aveti restaurant, puteti face la comanda anumite preparate? Intreb pt ca eu mi-as dori sa promovez aceste "specialitati". Desigur ca am si un interes, si anume, acela de a avea ceva mai deosebit in Meniul pt clientii mei.
    De unde sunteti ?
    In asteptarea unui raspuns.. Va doresc o zi minunata !

  14. 14

    @ClauDiu, cand se vine cu o oferta, intai te prezinti tu, cine esti, pentru ce "clienti" vrei…etc si apoi ceri informatii de la celalalt. E o regula simpla. Oricum raspunsul este NU si multumim de intentie.

  15. 15

    Nu era cazul sa dau prea multe detalii .. Nu am facut nicio oferta, doar ceream informatii. Exista totusi o posibilitate de colaborare, daca faceati aceste preparate, nu doar retete 🙂
    Multumesc oricum. O zi buna !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.