Placinta cu dovleac





Placinta cu dovleac se poate spune ca-i o reteta a momentului. Pietele si supermarket-urile abunda de dovleci placintari, sub toate formele si marimile.

 

Ingrediente:
* 5 foi de placinta
* 1 kg dovleac / placintar
* 5 linguri de zahar
* 1/2 lingurita scortisoara
* 1/2 lingurita ghimbir
* 1/2 lingurita nucsoara
* 1/2 lingurita vanilie
* 3 linguri unt topit (ulei)

 



Mod de preparare Placinta cu dovleac:
Am avut un placentar de 1.2 kg, iar dupa de am indepartat coaja si semintele, cred ca ramas cam 1 kilogram de pulpa. Se da apoi pe razatoarea mare si se pune intr-un vas, impreuna cu untul si lingurile de zahar.

Daca va place mai dulce sau mai putin dulce, jonglati cantitatea de zahar. Pe foc se amesteca usor. Isi va lasa putina zeama. Se adauga si condimentele: ghimbir, nucsoara, scortisoara si vanilie. Nu se lasa mult ca sa nu se faca piureu.

 

 

Luam o forma de tort cu pereti detasabili. Eu am folosit-o pe cea de 26 diametru, dar cea de 23 cm cred ca iesea mai inalta. Forma se unge cu unt si in ea se aseaza cele 5 foi de placinta, rotind forma de fiecare data.

Foile nu se taie, ci se lasa intregi, ca marginile sa se rasfranga peste marginile formei. Cu ajutorul unei pensule se unge cu unt topit sau cu ulei fiecare foaie.



 

 

In forma se aseaza apoi dovleacul. si se acopera cu marginile rasfrante ale foilor de placinta. Se acopera incrucisat, avand grija sa le ungem de fiecare data.

Acoperirea mai „neglijenta” are farmecul ei, cand se rumeneste la cuptor arata frumos. Inainte de a da la cuptor, eu am uns cu galbenus diluat cu putin lapte si am presarat catva fulgi de migdale.

 

 

Se da la cuptor 30 de minute. Se scoate, se desprind marginile si se lasa sa se racesca putin inainte de a fi taiata. Este foarte buna si parfumata de la condimentele adaugate. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.