Oua umplute cu pateu de ficat si icre



 

Ouale umplute cu diverse umpluturi, nelipsite de la nici o masa festiva. Sunt gustoase si, aspectoase.

Ingrediente:
* 10 oua
Umplutura de icre:
* 100 g icre de crap ( hering)
* 2 felii de lamaie

 

 

Umplutura de pateu:
* 5 galbenuse
* 80 g pateu de ficat
* 1-2 lingura smantana
* maioneza
* mustar
* sare     * piper
* marar

 

 



Mod de preparare:
O reteta asemanatoare gasiti si AICI. Intr-un vas cu apa rece si putina sare se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se fierb la foc mic cca. 8 minute dupa ce a dat in clocot.

Apoi se scot, se racesc sub jet de apa si se curata de coaja. Se taie in doua pe lungime sau se taie doar un capac pe inaltime. Se poate folosi un cutit riglat ca sa se obtina marginea albusului dintat.

Pentru umplutura cu pateu, 5 galbenusuri se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu pateul de ficat, maioneza si smantana. Cantitatile sunt dupa caz, pentru a obtine consistenta dorita. Se pune sare, piper. Se umplu jumatatile cu un poche si se ormeaza cu  maioneza si marar.

La cele cu umplutura de icre, galbenusele le vom folosi la alte preparate. Pe acestea le vom umple doar cu icre, fie facute de noi in casa fie cumparate din supermarket, daca timpul nu ne permite. La fel folosim poche-ul, apoi decoram cu feliute mici de lamaie si marar.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Bianca atunci te servesc eu cu un ou umplut, la alegere. Pup!

    @Kadia ai dreptate sunt minunate si le poti face cu umpluturi diferite. Pup!

    @Dana Cristea, multumesc pentru cadou. Minunat, pup!

    @Adela Zilahi daca iti plac icrele sigur le vei gasi speviale. Pup!

    @Simona cu placere, serveste. Pupici!

    @Claudia multumesc de aprecieri. La multi ani! Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    La multi ani draga Sara si draga Miki!S-aveti un an nou darnic cu bucuriile, cu sanatatea, cu oamenii frumosi. Va pup cu multa simpatie!

    Platoul cu ouale umplute arata de revista.

  13. 13

    @Boabe de Cafea multumesc de vizita. La multi ani fericiti si tie!

    @Andreea multumim frumos. Ne simtim minunat sa avem prieteni ca tine. Si noi iti uram pentru anul care a inceput tot binele din lume. Pupam cu drag!

  14. 14
  15. 15
  16. 16

    Eu vreau cu icre… din astea maninc doar o data pe an, cind merg acasa…
    Ce bine arata, as minca din ambele la ora asta, dar sigur nu mai sint de mult timp… Pupici !!!

  17. 17
  18. 18

    Nu am avut timp sa citesc toate comentariile si deci poate ma repet cu altcineva. Sara, te cert. Nu mi-a placut cand ai scris ca ouale se umplu cu icre cumparate… Adica cum? Le facem noi, cele din supermarket nu sunt ok. Te pupacesc.

    • 19

      Sanda ai dreptate, doar gospodinele puturoase folosesc de cumparat. Dar nu stiu daca merita sa faci un bol intreg pentru 3 linguri cat sa umpli 5 oua, ca restul sunt cu alte umpluturi.
      Dar recunosc mia culpa si te pupacesc!

  19. 20

Dă-i un răspuns lui sanda Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.