Placinta cu dovleac si crema de oua



 

Aceasta Placinta cu dovleac si crema de oua mai poate fi facuta, in afara de placintar si cu mere. Dupa titlu va intrebati desigur, ce-i cu crema de oua. Ideea acestei creme (sos), a fost tocmai pentru a-i da placintei o consistenta si o tinuta si nu in ultimul rand de a fi „altceva” decat clasica Placinta cu dovleac. 


Aluat:
* 200 gr de faina
* 2 linguri de zahar
* 100 g unt sau margarina rece
* 1 ou
* 1-2 linguri de lapte
* sare
* 2 linguri de gris

 

 

Umplutura:
* cca. 1 kg de dovleac / placintar
* 100-150 g de zahar
* 50 g de unt
* 1 lingurita scortisoara pudra
* 1/2 lingurita ghimbir
* 1/2 lingurita nucsoara
* 1 plic de zahar vanilat
* 400 ml lapte
* 3 oua
* 150 g de zahar
* 1 plic pudding de vanilie (sau de frisca)
* 1 plic zahar vanilat

 



Mod de preparare Placinta cu dovleac si crema de oua:
Pentru aluat se face un cuib in faina, se pun pe rand untul taiat cuburi, zaharul, oul, sarea si se framanta, nu foarte mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele.

Daca aluatul se lipeste si nu se sfarama, este gata. Daca se sfarama adaugati putin lapte rece. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece.

 

 

Am avut la congelator un placentar gata curatat si dat pe razatoarea mare  L-am pus intr-un vas pe foc, impreuna cu untul si  zaharul. Daca va place mai dulce sau mai putin dulce, jonglati cantitatea de zahar.

Pe foc se amesteca usor. Isi va lasa putina zeama. Se adauga si condimentele: ghimbir, nucsoara, scortisoara si vanilie care puneti in functie de gustul vostru. Nu se lasa mult ca sa nu se faca piure.



 

 

Din aluat intindem o foaie care sa intre intr-o tava de dimensiunea 22×30 cm. Intepam si presaram deasupra putin gris, eu nu am avut si am presarat pesmet fin. Asezam deasupra umplutura de dovleac pe care il intindem uniform.

 



Pentru crema de oua, se bat usor cele 3 oua doar cu o furculita. Se adauga zaharul, laptele si praful de pudding dizolvat in cateva linguri de lapte. Se poate folosi puddind cu gust de frisca sau de vanilie.

Compozitia rezultata se strecoara si apoi se intinde peste dovleacul din tava, usor cu o lingura, fara sa lase urme. Acest sos va patrunde incet in compozitia de dovleac si cat va fii la cuptor va rezulta o compozitie compacta.

 

 

La cuptor se tine cca 30 de minute, pana se rumeneste. O lasam sa se raceasca apoi o taiem in cuburi  si o servim cu frisca deasupra. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    O da !!! cu siguranta e tare buna…mai am un dovleac intreg in camara, dar acu i-a venit randul :)Am sa incerc reteta, imi place tare mult cum arata !!!
    pupici

  7. 7

    Am venit cam tarziu. Mai am vreo sansa sa gust si eu? E deosebita si cred ca e tare gustoasa. Am facut si eu cu mere si budinca de vanilie si mi-a placut mult.
    Pupici!

  8. 8
  9. 9
  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.