Cuburi ciocolatoase cu visine



Daca tot este ziua de 8 Martie si ne sarbatorim noi femeile, va invit la o prajitura…. ciocolatoasa. E cineva care nu-i place ciocolata….!!!… eu nu cred, asa ca alaturi de un „Cub ciocolatos cu visine”, va urez ca primavara iubirii sa va inunde sufletul cu bucurie, fericire si cu parfumul tuturor florilor sale!

De aceea aceasta prajitura am inclus-o in Meniului perfect, la Concursul KitchenAid de Martisor. Blogului organizator este www.retetecalamama.ro al lui Laura Laurentiu impreuna cu sponsorul bilancia.ro., care ofera drept premiu un mixer KitchenAid rosu, atat de ravnit de oricine.

Ingrediente: blat:
* 4 albusuri
* 2 galbenusuri
* 1 lingura apa rece
* 4 linguri de zahar
* 2 linguri cacao neagra
* 3 linguri de faina

 

Crema de ciocolata:
* 200 g ciocolata 50% cacao
* 100 g cacao neagra
* 80 g unt
* 120 g zahar
* 100 ml lapte
* 400 g frisca lichida
* 10 g gelatina
* 200-300 g visine

Mod de preparare:

Pentru blat avem nevoie de o tava de 20×30 cm. Batem albusele spuma tare cu putina sare, adaugam zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile. Se amesteca faina cu cacaoa si se incorporeaza in amestecul de oua.

Turnam aluatul in forma dreptunghiulare tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.

Batem frisca si pregatim visinele. De preferat folositi visine din visinata, daca prajitura este pentru adulti. Eu nu am mai avut si am folosit visine din compot (dar am scos samburi).

Pentru mai multe retete cu visine dati clik AICI:

Punem intr-o cratita untul, zaharul si laptele. Punem vasul pe fac, amestecand pana se topeste si devine omogena.



Dam deoparte si adaugam cacao cernuta. Omogenizam, apoi adaugam si ciocolata rupta in bucati, mestecand pana se topeste. Lasam sa se raceasca pe jumatate si apoi incorporam frisca batuta.

Gelatina pusa la inmuiat cu 100 ml apa rece, o incalzim dar  fara sa fiarba si o amestecam apoi cu 2-3 linguri din crema, dupa care se incorporeaza in toata crema.

In tava in care am facut blatul, asezam folie de aluminiu sau de plastic. Punem blatul si turnam deasupra jumatate din crema de ciocolata. Asezam visinele, dupa care punem si restul de crema. Am avut pastrata o lingura de frisca, am turnat-o din loc in loc peste crema si am facut modele cu varful unui cutit sau cu o scobitoare si astfel am si decorat-o.

 

 

O dam la rece cateva ore. Cand se serveste, se taie cum dorim. Eu am ales sa fie sub forma de cubulete, de unde si denumirea acestei prajituri.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Alexandrina ma bucur, multumesc, pup!

    @DiaMar si eu atata ciocolata asi manca, e reconfortanta. O zi fericita!

    @Dia multumesc la fel! Pup cu drag!

    @daniela s cake multumesc la fel! Pup!

    @Andreea-Elena C multumesc. O si frumoasa!

    @TeoBucatar multumesc! Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

    @Adela Zilahi multumim, pupici!

    @FLORY la fel si tie. Pup!

    @Daniela cioco cu visine. Pup cu drag!

    @Simona ma bucur ca-ti place. garantez ca-i tare buna. Pup!

    @Licuta Marin Multumesc, pup si ei, adica noi!

  20. 20

    @Craita ma bucur ca-ti place, s-o incerci. Pup cu drag!

    @Bucate apetisante esti binevenita oricand. Pupam cu drag!

    @catkitchen multumesc mult. La fel si tie numai ganduri bune. Pup!

    @Mirela Goleanu multumesc, pup cu drag!

    @Maya mustumesc, pup!

    @Timea ciocolata da bine cu fructe, fie visine, capsuni sau pere. Pup!

  21. 21

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.