Drob din piept de pui cu verdeata



 

Drob din piept de pui cu verdeata, acesta reteta am vazut-o in Revista Bucataria de azi – Gateste cu Laura Adamache. M-a tentat si cum aveam un lob de piept de pui, plus cateva bucari separate, am decis sa-l fac.

Este un aperitiv minunat, nu-i rau sa profitam si de verdeturile care acum sunt din belsug.

 

 

Ingrediente / tava 12×22 cm:
* 500 g piept de pui dezosat
* 5 oua
* 1-2 legaturi ceapa verde
* 1 legatura usturoi verde
* 1-2 legaturi patrunjel
* 1-2 legaturi marar
* 12 masline verzi umplute cu ardei rosu
* 30 g unt
* sare
* piper alb
* 1 lingura de pesmet fin

 

 

Mod de preparare Drob din piept de pui cu verdeata:
Ingredientele de baza al acestei minunate retete sunt pieptul de pui si multa verdeata. Legaturile de ceapa, usturoi, marar si patrunjel, dupa ce se spala sub jet de apa se toaca marunt.

 

 

Pieptul de pui se spala bine si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Se spumeaza, iar cand s-a fiert, se scoate si se lasa la racit.

 

 

Pieptul de pui se toaca marunt sau cubulete mai mari, dupa preferinte. Se adauga verdeata si cele 5 oua batute doar cu o furculita. Se condimenteaza dupa gust.



 

 

Luam o forma de chec de 12×22 cm, o ungem cu unt, apoi o imbracam in folie de plastic si turnam jumatate din amestec. Nu va ingrijorati ca folia de plastic la cuptor doar se strange fara sa se topeasca. Am vazut asta la TV la un sef bucatar si desi nu am crezut nici eu la inceput, am incercat dupa cum se vede din imagini si va garantez ca nu se intampla nimic.

Asezam 2 randuri de masline verzi umplute cu ardei rosu si complectam cu restul de amestec.

 

 

Tasam si presaram deasupra pesmet fin. Dam la cuptor la 180 °C pentru 25-30 de minute.

 

 

Cand este rumenit il rasturnam si desprindem usor folia de plastic. Il asezam pe un platou si cand s-a racit il taiem in bucati. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Antonina ai dreptate drobul e din maruntaie. Acesta e mai mult o Terrina de pui. Pup cu drag!

    @diaMar multumesc, pup!

    @Ioana.Nagy da cu folia alimentara. In poze o vezi putin stransa pe pereti tavii, nu?… a fost taiata de mine asa scurta. Nu se topeste, chiar se preteaza si la fiert anumite rulade care vrem sa ramana stranse.
    Poate fii folosita si folia de aluminiu, dar se lipeste si nu se desprinde asa frumos. Pupici!

    @Lura Adamache multumesc frumos! Pup si eu!

  6. 6
  7. 7

    cam cat pune-ti in forma , am facut si eu anul trecut dar nu sa copt in mijloc , intentionez sa-l fac reteta dvs , sper sa fie ok de data asta 🙂
    O seara buna si numai bine 🙂

  8. 8

    @Simona ma bucur ca-ti place. Maslinele le-am pus de la mine ca-s de efect in sectiune, dar ne si plac maslinele. Pup!

    @LadyMoon am folosit o forma de chec de 12x22cm si a iesit cam de 3.0-3.5 cm imaltime. Nu-mi dau seama la tine de ce nu s-a copt.de fapt totul este fiert, trebuie doar oul sa se prinda. Poate ai pus oua putine, poate fii o cauza. Pup si pe curand!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    In acest moment este gata de bagat la cuptor, ma mai uit sa nu fi uitat ceva si apoi fac pireul de telina cu cartofi . Trebuie sa fie tare gustos.Aaaa , ciorba cu perisoare de ciuperci , o minune , am tot gustat de nu mai trebuie sa ma asez la masa…
    O zi frumoasa va doresc. Va imbratisez cu tot dragul.
    Sunt pe netul Simonei asa ca daca apare o alta identitate…. aceasi Marie cu alta palarie.

  13. 13

    @simona popescu, ok ai doua identitati, am imteles. Ma bucur si cred ca si Simona se va bucura de acest drob si de Ciorba cu perisoare de ciuperci.
    Nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna la toti si sa va sarut!

  14. 14

    Chiar daca folia de plastic nu se arde , la temperatura ridicata din cuptor devine toxica. Polietilena degaja substante toxice la temperaturi ridicate, pe care le consumati odata cu drobul.

    • 15

      Ca principiu sunt de acord cu tine, dar bucatica aceea de folie este nimic pe langa atatea lucruri care sunt toxice si pe care le mancam.
      Tigaile teflonate, cele mai utilizate fiindca sunt practice ca se incing usor si ceea ce prajim in ele nu se prinde, sunt si cele mai toxice vase de bucatarie, fiindca teflonul elibereaza in aer, dar si in alimente fumuri toxice, atunci cand sunt incalzite la temperaturi inalte.
      Sau vasele de plastic unde punem mancarea se pot contamina cu substante toxice atunci cand plasticul intra in contact cu alimente acide, grase sau sarate.
      Si exemplele pot continua …..!
      Mersi de mesaj!

  15. 16
    • 17

      stela ma bucur, dar din motive personale in ultimul timp nu am mai facut postari. De aceea nu ptimesti nimic, dar sper sa intri pe blobul meu si sa cauti ce te interereseaza. O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.