Tarta Pascala



Tarta Pascala pentru Sarbatorile de Pasti care se apropie. O tarta asemanatoare aveti aici: Tarta in trei culori, cu deosebirea ca de data acesta i-am dat o nota de sarbatore cu acesti iepurasi. Sper sa va placa ideea si sa o includeti pe lista voastra pentru sarbatori.

 

Ingrediente:
Aluat fraged:
* 400 g faina alba de cozonac
* 1 pachet de unt
* 1 ou
* 1-2 linguri apa foarte rece
* sare
 
 
Umplutura de spanac:
* 700-800 g spanac
* 1 ceapa medie
* 2 catei de usturoi
* lapte
* ulei de masline
* 250 g branza dulce si sarata
* 3-4 linguri de smantana
* 4 ou
* vegeta
* piper alb
 
* 6 + 1 oua fierte tare
* ridichi rosii
 

Mod de preparare:
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine „nisipos”. In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 de minute.

Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt. Se adauga spanacul fiert, scurs bine si tocat. Se adauga lapte cat e necesar, ca sa capete o consistenta cremoasa. Se condimenteaza cu vegeta (sare) si piper alb.

Se amesteca branza cu smantana si ouale. Se condimenteaza cu vegeta si piper alb si se incorporeaza apoi in spanac.

Din aluatul fraged luam 1/3 pe care il punem deoparte, ca va fi capacul cu care vom acoperi tarta. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intand cele 2/3 de aluat ramas cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura.



Se presara putin pesmet (facultativ), apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se aseaza  intr-un cerc cele 6 oua fierte tare si se acoperă cu restul de spanac.

Se intinde si restul de 1/3 din aluat pe care il asezam apoi deasupra spanacului si a oulelor, ca un capac. Se finiseaza pe margini, se gaureste capacul cu o furculita ca sa iasa aburul ce se va forma cand va fii la cuptor.

Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 45-50 de minute. Cand se scoate din cuptor se desprinde peretele formei, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decoreaza cu oul fiert taiat felii, ridichi transformate in iepurasi si verdeata.

Intr-o revista am vazut acesti iepurasi executati din ridichi rosii. Pe post de ochi si mustati am folosit bilute de decor pentru torturi, care pana am facut pozele s-au cam topit. Dar efectul este magic si merita sa va jucati putin cu iepurasi.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

30 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Alina–Explora Cuisine ma bucur, sunt de efect. Pup!

    @Andreea chiar mi-a placut sa ma joc putin. Nu am avut efecte ca sa-mi iasa mai bine, dar snt tare dragalasi totusi. Pup!

    @Alexandrina iepurasi sunt cireasa de pe tort, cum se spune. Pup si multumesc!

    @Dana Cristea multumesc si mersi de invitatie. Am si postat in concurs. Pup!

    @Fab Chef multumesc de vizita si aprecieri. Te mai astept. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    @DiaMar multumesc! Sarbatori fericite si tie, pup!

    @Laua multumesc, pup!

    @Sidy au succes iepurasi mei. Ma bucur ca-ti place. Te sarit!

    @Antonina totul e tare bun, chiar si iepurasi. Pup!

    @FLORY Multumesc frumos. Pup!

    @Licuta Marin si noua ne place mult spanacul, pregatit oricum, pup!

    @alinutzika multumesc, pup!

    @Timea ma bucur ca-ti place. Pup!

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21

    Super!!! Cred ca ar sta foarte bine pe masa de Paste… Sunteti cu adevarat plini de inovatie si… sincer va spun ca le-am povestit tuturor colegelor de voi! Binenteles cu vizitat de blog :))
    Pupici si o zi a Floriilor plina de bucurii!

  22. 22
  23. 23

    @grasu64 imi cer scuze daca am fost dura, dar nu-i permis asa ceva. Cat despre trafic, eu daca il am, este pe munca mea si nu am nevoie de ajutor, decat atunci cand il cer eu.
    Ar trebui sa stii daca gatesti, apoi faci poze, apoi scrii reteta… ca nu-i munca usoara.
    Atunci cum sa fiu de acord ca cineva sa-si insuseasca o reteta, asa cum ai facut.
    Multumesc de intelegere!

  24. 24
  25. 25

    @teodorasimeria da ar merge, unde am vazut eu poza era un gen de sos, numai ca nu specifica din ce era. Eu am incercat cu maioneza, dar se prelinge, curge… Si bilutele care le-am folosit s-au topit de la umiditat, pana am facut pozele. Dar mult succes, sper sa-ti iasa frumosi epurasi. Sarbatori fericite!

  26. 26
  27. 27

    Wow…arata super, super frumos decoratiunea voastra, de tarta nici nu mai vorbesc. Cum serbez de doua ori aceasta sarbatoare minunata am s-o fac si eu de Pasti. Multumesc pentru reteta!

  28. 28
  29. 29

    Am facut-o ieri, sambata, pentru Paste. Am adapatat-o putin: am facut un aluat mai dietetic fara unt, cu faina integrala bio, am pus doar branza sarata, iar pentru ca nu am avut suficient spanac(am o forma mai mare de 28) am pus sus un strat de dovlecei caliti cu branza. E foarte buna, o sa o mai fac!multumesc pt idee!

    • 30

      Iuliana ma bucur ca te-a atras aceasta reteta. Este de efect si atat la mine cat si la cei care au incercat-o a uimit invitati.
      Te mai astept! Paste fericit!

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.