Prajitura cu cirese si nuci



 

Desi canicula nu prea ne imbie sa dam drumul la cuptor, totusi dimineata pe racoare e ok si astfel avem un desert pentru ziua respectiva. Acesta prajiturica o puteti servi fie ca o felie de tort, fie sub forma patrata.

Poate fi coapta si-n forma de chec. Merge tare bine langa o cafea sau o cana rece de lapte.

 

 

Ingrediente (tort de 26 cm) :
Blat:
* 150 g unt
* 250 g zahar farin
* 1 zahar vanilat
* 4 oua
* 300 g faina
* 150 g miez de nuca
* 1/3 lingurita sare
* 1/2 plic praf de copt

 

Decor:
* 500 g de cirese fara samburi
* 150 g nuci

 

 

Mod de pregatire:
Pentru blat sunt doua metode de lucru. Prima: se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanila. Se incorporeaza pe rand ouale, apoi faina. Eu am ales varianta pe care o folosesc la aluaturile fragede.

Intr-un bol se pum ingredientele uscate, faina, zaharul farin, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam apoi untul taiat cubulete, il incorporam folosind mainile si obtinem un aluat nisipos.

Adaugam apoi pe rand oualele. Compozitia nisipoasa se va transforma intr-un aluat legat si cremos. Se incorporeaza si nucile pisate, nu date prin masina.



 

 

Ciresele le curatam de coditele, le spalam si apoi le scoatem samburi, astfel ca sa ramana intregi. Nucile te taiaem cu un cutit.

 

 

Tapetam o tava rotunda de tort de 26 cm cu hartie de copt si rasturmam aluatul. Asezam deasupra ciresele si nucile taiate. Se da tava la cuptorul preincalzit in prealabil pentru 50 de minute sau mai exact pana trece testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata.

 

 

Cand este gata, se scoate din forma, se lasa sa se racesca si se serveste. E minunata … incercati!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

20 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Ancuta multumesc, pup!

    @mirela ma bucur ca-ti place, pup!

    @Antonina chiar a fost tare buna. Pup!

    @JANET pai sa ne bucuram cat sunt proaspete, nu ca nu ar fii la fel de bune si de la congelator! Pup!

    @Emily multumesc, pup!

  13. 13

    @Licuta Marin sa incerci ca merg bine impreuna. Pup!

    @Poliana multumesc de aprecieri. E o combinatie care da bine, pot fii la fel de bune si cu visine. Pup!

    @DiaMar ma bucur, pup!

    @Roswitha cautam cand nu-i asa cald ca sa mai facem cate un dulce la cuptor. Pup!

    @FLORY te cred, nu avem incotro… noi dependenti de dulciuri sau orice alta reteta. Asta este… Pup!

    @Alina Rhapsody multumesc, pupici!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20

Dă-i un răspuns lui Roswitha Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.