Tort cu aspic de struguri



Tort cu aspic de struguri … anul acesta, iar anul trecut tot pe vremea cand au aparut struguri v-am prezentat Tort cu struguri si ganache de ciocolata alba. Ambele foarte bune, savuroase si elegante.

Acum m-am gandit la alt fel de tort si asa a rezultat acest Tort cu aspic de struguri. Mie aspicul de fructe imi place si l-am mai folosit in diverse deserturi ca Tort racoritor cu fructe, care seamana acesta cu struguri.

 

Ingrediente blat:
 4 oua mari (sau 5 mici)
 125 g unt la temperatura camerei
250 zahar (am folosit zahar pudra)
 360 g de faina tort
 1 plic praf de copt
 1/2 lingurita de sare
 200 ml lapte
 1 fiola esenta de vanilie
Crema:
200 g crema de branza fina
 100 g de zahar fin
200 ml de frisca lichida Meggle
 5 g gelatina
 cca. 300 g struguri

 

Aspicul de struguri:
 600 g de struguri negri si albi
 500 ml de suc de portocale (neacidulat)
zahar, dupa caz
 15 g de gelatina

 

Mod de preparare:
Ingredientul principal al acestui desert sunt acesti struguri mari, frumosi si parfumati.

Ingredientele si modul de preparare a blatului este acelasi ca la Tort marmorat cu crema de unt de arahide, doar ca acum nu l-am marmorat si l-am lasat galben.

Intr-un bol frecam untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, pana devine cremos. Incepem sa adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine fiecare. Oprim mixerul si adaugam faina si praful de copt, alternand cu laptele.

Tapetam o forma de tort de 23 cm in diametru cu hartie de copt si apoi rasturnam aluatul. Coacem in cuptorul preincalzit cca. 50 de minute, dar numai dupa ce trece testul cu scobitoarea scoatem forma din cuptor. Blatul va creste putin pe centru, dar taiem acest „mot” si-l mancam noi, iar pe restul il taiem in doua discuri.



Pentru crema: batem cu mixerul branza si zaharul fin pana devine cremos. Separat punem gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa. Intr-un bol separat batem frisca. Daca folositi smantana pentru frisca care nu este dulce, atunci dupa gust mai mariti cantitatea de zahar.

Incalzim putin gelatina cat sa devina lichida, o amestecam cu 2-3 linguri din crema de branza, apoi o incorporam in restul de crema.

Astel nu veti avea probleme sa se coaguleze gelatina pana sa ajungeti sa o incorporati. Adaugat apoi cate o lingura din frisca batuta, amestenad usor sa se omogenizeze.

Tapetam tava in cate am facut blatul cu o folie de plastic si asezam primul blat. Punem deasupra jumatate din crema si asezam boabele de struguri, dupa care acoperim cu restul de crema si inchidem cu al doilea blat.


Pentru aspic punem la hidratat gelatina cateva minute, apoi o incorporam in sucul de portocale. Am ales sucul de portocalele ca sa fie putina culoare, nu foarte inchisa, ca sa se poate vedea struguri albi si negri.

Cum forma de tort are pereti nu suficient de inalti am improvizat atasand niste benzi de plastic mai inalte in jurul tortului

Se aseaza boabele de struguri intregi sau jumatati (dupa caz) peste tort si cand zeama a ajuns aproape de inchegare se toarna peste acestia, cat sa-i acopere.

Daca lichidul gelatinos e inca zemos, riscati sa fie absorbit de blat. Se da la rece 2-3 ore sau pana a doua zi. Se scoate din forma, se aseaza pe platou si ca sa mascam marginile, putem sa dam un strat subtire de frisca si sa lipim fulgi de migdale.

Delectati-va cu o felie de tort… e savuros!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

23 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    @yaya6 multumesc, te pup!

    @Poliana ma bucur si multumesc, pipik!

    @Adina ce cuvinte frumoase, multumesc!

    @Adela Zilahi ma bucur si te astept mereu cu drag! Pup!

    @licuta Marin i-am mimerit parfumati si a iesit minunat. Pup!

    @DiaMar multumesc, pup si eu!

    @diamond esti o dulce… multumesc!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20

    @Stela Emma scuze de intarzierea raspunsului. Deci cum am scris folosim forma de tort in care am facut blatul si pentru ca peteti nu suficient de inalti am improvizat atasand niste benzi de plastic mai inalte in jurul tortului. Imi pare rau ca nu am facut si acea poza ca sa se inteleaga, dar poti sa vezi cum am facut la un alt tort, iata linkul: http://culoriledinfarfurie.ro/2015/06/sarlota-cu-visine-charlotte-aux-cerises.html
    Spor la pregatire, este un tort bun si reconfortant!

  21. 21

    Buna, Sara, mai sus raspunzi la cineva sa vada cum ai „inaltat” tava de tort spunand sa deschida un link la alt tort, in fond e tot tortul acesta de struguri in aspic !!! Vreau sa vad si eu. Pupici.

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.