Piept de pui cu legume la gratar



 

Acest fel de mancare este de preferat pentru momentele cand nu aveti chef de gatit, dar totusi va doriti o masa consistenta, apetisanta si sanatoasa.

Avem nevoie de un piept de pui dezosat, ceva arome si cateva legume pe care le avem prin frigider. Nu-i nimic elaborat la acest meniu, pur si simplu le punem in tigaia grill si in cca. 10-15 minute, in timp ce visati la iarba verde, uitand ca afara vremea rea s-a instalat, masa este gata.

 

Ingrediente / 2 pers:
2 jumatati de piept de pui
3-4 cartofi rosii taiati rondele
1 broccoli mic
1 dovlecel / zucchini potrivit ca marime
1 lingurita condimente pentru pui
praf de usturoi
ulei de masline
sare
piper negru
ketchup

 

 



Mod de preparare:
Pieptul de pui dezosat se spala bine, apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se imparte in doua sau daca este mai mare in 3-4 bucati.

Se condimenteaza cu condimente pentru pui sau doar cu sare si piper. Se pun bucatile de pui in tigaia grill si se lasa cateva minute pe fiecare parte. Carnea ar trebui sa se desprinda cu usurinta de pe gratar atunci cand este gata. Se dau deoparte si se acopera cu o folie de aluminiu.

Cartofii rosii se curata de coaja si impreuna cu dovlecelul se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Broccoli se portioneaza in bucati potrivit de mari. Se condimenteaza totul cu sare, piper negru, praf de usturoi si ulei de masline.

Se pun pe tigaia grill si cand sau facut pe ambele parti se pun intr-o farfurie/ castron si se acopera cu o folie de aluminiu pana le servim alaturi de pieptul de pui. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Paula Gafitescu ai dreptate, pup!

    @Delicious Flavours ma bucur, multumesc! Pup!

    @hapleablog ca si noua. Multumesc, pup!

    @Mare Maria multumesc frumos, pup!

    @Timea ai dreptate. Pup!

  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.