Tort Brownie cu Caramel de arahide



 

Tortul Brownie cu Caramel de arahide este un tort minunat, un desert de week-end sau chiar pentru o masa mai speciala. Este simplu si rapid de facut. Brownie are multe variante, dar acesta nu este nici prea moale, dar nici prea uscat.
Este suficient cat sa sustina si o glazura deasupra. De data asta am ormat cu un caramel de arahide intregi. Este un deliciu… dar… veti stii doar daca il incercati.

 

Ingrediente:
150 ciocolata
110 g unt
200 g zahar fin
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie ( sau 1 plic de zahar vanilat)
2 linguri cacao
90 g faina
1 lingurita praf de copt
sare

 

 
Caramel cu arahide:
250 zahar
100 unt sau margarina de prajituri
50 ml de frisca lichida
100 arahide intregi (1 punga)
 

 

 

Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu untul se pune intr-un bol care se aseaza intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul.

 

 

Se ia bolul de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca putin. Apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie mestecand pana se topeste. Se adauga pe rand ouale.

Se mestecand bine dupa fiecare ca sa se incorporeze, apoi se adauga urmatorul. La urma se incorporeaza, cacao si faina. Se tapeteaza un vas de tort de 23 cm diametru cu hartie de copt si se toarna compozitia.



 

 

Se netezeste uniform si se da la cuptor la foc mic timp de 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute in tava, apoi se desfac pereti, hartia de copt si se pune pe un gratar pana se raceste complect.

Pentru caramel, punem zaharul sa se caramelizaze. Cand are culoarea chihlimbarului, tragem vasul de pe foc, adaugam frisca lichida cu grija ca se unfla. Punem inapoi pe foc si  amestecam pana se dizolva.

Se adauga si untul sau margarina si mai lasam pe foc pana se ingroasa. La urma adaugam si arahidele intregi. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si o turnam peste tortul brownie.

 

 

Lasati sa se racesca bine si apoi serviti. Eu m-am grabit cu pozele, nu se intarise bine caramelul si felia nu are tinuta. Tortul Brovnie in aceasta combinatie cu caramel de arahide e un deliciu, care merita incercat.

 

 





Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Fata draga tu si noaptea faci bunatati ??? Numai citind titlul si deja am ingjitit in sec…
    Cum mama lui proces-verbal sa rezist pe aici si sa ma apuc de vreo dieta cand tu faci numai delicii ???
    Esti fantastica Sara draga si pentru asta eu te iubesc.
    Te tzuc !

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Ramona Alina multumesc, pup!

    @Cristina sa stii ca ai dreptate, e tare buna. Pup!

    @Sidy esti o scumpa, multumesc, te tzuc si eu!

    @Paula Gafitescu atunci trebuie sa=-l incerci, e tare bun. Pup!

    @Timea multumesc, pup!

    @Ancuta ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Simona cu mare drag te invit la doua porti. Pup!

    @Dia Dari sa stii ca-i cam dulce de la caramel, dar e tare bun. Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @alina_retete_dietetice, caramelul a doua zi este suficient de tare cat sa-l tai. Eu l-am pozat inainte de a astepta sa se intareasca, ca-mi asteptam musafiri si nu puteam cu ei sa mai fac poze. Se si vede ca aproape curge. Dar si asa moale a fost un deliciu!
    La multi ani!

  16. 16
  17. 17
    • 18

      Luminita am folosit arahide prajite ca sa fie putin altfel, dar merg foarte bine si alunele. Eu intamplator le-am avut sarate si nu am regretat, ca izul putin sarat cu caramelul au dat genial. Dar e chestie de gust. Astept sa-l incerci!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.