Braduti de Craciun



 

Nu au venit inca Sarbatorile de Iarna, dar particip la Campaniei organizata de Dr. Oetker: „Iarna asta, Mosul sta mai mult! „. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti si asta am decis sa fac.

Acesti „Braduti de Craciun”, sunt una din retetele cu care particip si sper sa va placa si sa ii aveti pe masa de Craciun.

 

 

Ingrediente pentru 8 braduti:
Pentru cookie:
200 g unt, la temperatura camerei
100 g de zahar pudra
1 ou mare
300 g faina
colorant alimentar verde

 

Pentru Ganache-ul de ciocolata:
300 g de ciocolata (cu lapte)
200 g de smantana de frisca

 

Timp de preparare: 60 minute              Copt: 15 minute x 2

 

 

Mod de pregatire:
Pentru ganache, se rupe ciocolata in bucati. Se incalzeste smantana intr-un vas la foc mic. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca pana se topeste toata. Se pune la rece in frigider.

Se amesteca faina cu untul rece taiat in cuburi. Separat intr-un bol se freaca zaharul pudra cu oul. Se adauga si colorantul verde. Se amesteca cele doua compozitii.

 

 

Din aluatul rezultat se formeaza o minge care se acopera cu o folie de plastic si se da la rece 20 minute.



 

 

Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Se scoate aluatul de cookie de la frigider. Ca sa lucram mai bine se inparte in doua, cea de-a doua o dam din nou la frigider. Avem nevoie de patru forme rotunde de diamete diferite: Ø 7 cm, Ø 5 cm, Ø3 cm si Ø 1.5 cm.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt pe care aranjam cookie-urile. Din jumatatea de aluat ne vor rezulta cate 8 cookie din fiecare dimensiune. Se dau la cuptor pentru 12/15 minute.

 

 

Se scot cookie-urile din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se scoate si ganache-ul din frigider si pe rand lipim cate doua cookie-uri de aceiasi dimensiune. Se vor obtine 16 biscuiti de 4 dimensiuni diferite.

Apoi le aranjma în ordine descrescatoare, punem ca baza pe cel de Ø 7 cm, apoi deasupra lipit cu ganache pe cel de Ø 5 cm, iar putin ganache si apoi cookie-ul de Ø3 cm si in varf pe cel mic de Ø 1.5 cm.

Continuam si cu ceilalati. Vor rezulta 4 braduti. Repetam operatia cu aluatul ramas la rece. In final din ingredientele de mai sus vom avea 8 braduti.
Se pun braduti în frigider pentru cca 2 ore.

Inainte de servire se aseaza pe un platou, formand astfel o mini padure de brazi si pentru ca de Craciunul ninge, vom cerne deasupra zahar pudra pentru a simboliza zapada.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @mirela multumesc, pup!

    @felis sunt si buni si de efect. Pup!

    @Timea ma bucur, multumesc! Pup!

    @Daniela pacat, dar poti cumpara pe net. Pup!

    @Rocsy Ciobanu multumesc, pup!

    @Simona ma bucur, pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Multumesc pentru idee! Am folosit doar aluatul, pe care l-am colorat cu rosu si am decupat stelute. Fetele mele au fost foarte incantate de rezultat!

    Felicitari pentru blog, mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.