Paine in straturi cu mozzarella, sunca si cascaval



 

Nu cred ca-i cineva care sa nu-i place mirosul degajat de painea coapta acasa. Cu toti asteptam sa se faca si sa putem rupe un colt si sa-l mancam. Dar daca acea paine mai este pe deasupra si „imbunatatita” cu mozzarela, sunca si felii de cascaval… este deja un moment de rasfat.

Multi sunt pur si simplu intimidati de procesul, aparent complex, de a face paine acasa. De fapt, painea este destul de usor de facut si ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru a face o paine simpla.

 

 

Ingrediente aluat:
600 g faina Boromir
25 g drojdie proaspata
1 lingura de zahar
cca. 200 ml apa calduta (nu fierbinte)
200 ml lapte caldut
50-60 ml ulei de masline

 

Pentru umplutura
200 g cascaval
250 g mozzarella
100 g sunca Padurea Neagra / 10 felii
condimente Mirodenia (ardei si tomate) Fuchs

 

sare
Uns si decor:
1 galbenus + 1 lingura de lapte
seminte de in / susan / chimion

 



Mod de preparare Paine in straturi cu mozzarella, sunca si cascaval :
Se prepara aluatul: Intr-un bol se cerne faina si se adauga o lingurita de sare. In centru se face un cuib unde drojdia se desface cu putina apa calda, o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina.

Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu restul de faina, uleiul, turnand restul si de apa calda, apoi laptele, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se pot combina apa cu laptele.

Dupa framantat se presara deasupra faina si se lasa vasul la dospit cca. 1-2 ore, acoperit cu un servet de bucatarie curat pana isi dubleaza volumul.

 

 

Pentru umplutura avem nevoie de mozzarella, sunca Padurea Neagra (asta am folosit eu, dar merge orice sunca afumata) sau bacon si cascaval felii.



 

 

Cand s-a dospit, pe o masa fainata se intinde aluatul sub forma de dreptunghiu. Se presara intai pe toata supratata condimente Fuchs cu ardei si tomate si sare dupa gust.

Se imparte, vizual, aluatul in trei si pe 2/3 incepem sa aranzam mozzarella, feliile de sunca si feliile de cascaval. Imaginile vorbesc mai bine.

 

 

Acoperim prima data cu partea curata de aluat, apoi il rasturmam inca o data. Deci avem o pliere a aluatului in trei, care apoi se sigileaza bine pe margini. Se aseaza intr-o tava de cuptor de 22 x 30 cm. si se mai lasa 15-20 de minute sa mai creasca.

Se unge cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte si cu o bat de frigaruie se inteapa din loc in loc, sa poata iesi aburul care se va forma. Se presara deasupra condimente Fuchs si seminte de in, susan sau chimion.
Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40-45 de minute.

 

 

Cand este gata se lasa 10 minute sa se raceasca si apoi se poate taia si servi. E buna calda cand mozzarella si cascavalul curg si se topesc in gura. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @mirela chiar a fost un miros placut in casa! Pup!

    @Maya e ca un sandwich gata facut. Pup!

    @Adina dupa miros probabil. Sa incerci ca-i plactica. Pup!

    @Mirela Godeanu ma bucur ca-ti place, pup!

    @Lia ai dreptate merge perfect la pachet. Pup!

    @hapleablog multumesc, ma bucur!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.