Drob de miel / 2



 

Drobul de miel este un alt preparat al mesei pascale, care se serveste dupa ritualul de ciocnire a oualelor incondeiate. Preparat din maruntaiele mielului si invaluit sau nu in prapure, acest drob este si un simbol al primaveri poate si pentru ca are in componenta sa multa ceapa si usturoi verde, ca si verdeturi proaspete precum patrunjel si marar.

 

 

Ingrediente:
1 kg maruntaiele de miel ( ficat, inima, rinichi, splina )
250 g carne de miel (optional)
120 g unt
6 oua mari
100 ml smantana
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
1 legatura leurda
2 legaturi de patrunjel
2 legaturi de marar
2 felii de paine (inmuiata in lapte)
4 oua fierte tari
condimente pentru miel
sare si piper dupa gust
ulei pentru uns tava

 

 

 

Mod de pregatire:
Se curata si se spala bine organele de miel. Ficatul se taie in doua, rinichii si inima se taie pe jumatate si se curata de sangele aflat in interior, plamanii se taie in bucati potrivi de mari si se inteapa din loc in loc cu un cutit sau cu o furculita.

Intai toate se oparesc in apa clocotita, se spumeaza apoi se arunca apa si se fierb in alta apa cu sare cca. 30 de minute. Eu am mai adaugat la maruntaie si flituri de carne rezultata de la Friptura de miel cu rozmarin sau Stufatul de miel, dar aceasta este optional. Cu ficatul trebuie avut grija. Daca infigem in el un cutit si nu mai iese sange, il scoatem in apa rece ca sa oprim fierberea ca altfel se intareste.

Cand toate sunt fierte se scot si se lasa la racit. Alegem cateva bucati de ficat, rinichi si carne pe care le feliem in cubulete cu un cutit, iar restul se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine inmuiata.

 



 

Apoi se adauga ouale crude batute usor cu smantana. Se asezoneaza cu condimente pentru miel si dupa caz se mai adauga piper, sare. Se incorporeaza ceapa si usturoiul taiate cu partea verde, frunzele de loboda si verdeata tocate marunt.

Se amesteca bine totul, se unge o forma de cozonac sau forma de chec. Daca aveti prapure il intindeti pe pereti formei lasand sa cada si in afara. Jumatate din amestec se intinde in forma, se aseaza ouale fierte si decojite apoi se acopera cu restul de amestec.

Se da tava la cuptor pe bain-marie, la 160 °C pana se rumeneste bine si devine maroniu.

 

 

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate pe un platou, se decoreaza cu rosii cherry si frunze de patrunjel. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.