Rasol de porc pe pat de varza



 

Un fel principal consistent si bun, numarul bucatilor de rasol fiind in functie de numarul persoanelor de la masa.

 

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 buc. rasol de porc feliat, cu sorici
1/2 varza acra potrivita
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
2-3 catei de usturoi
conserva de rosii bucati
2 frunze de dafin
cimbru
sare
piper
100 ml vin alb
supa de  legume / carne

 

 

Mod de preparare:
Varza, ceapa si ardei se taie fideluta si se aseaza intr-un vas Roman.
Carnea se curata de aschiile de os si se sterge cu un prosop de hartie. Soricul se cresteaza cam din 2 in 2 cm. Feliile de carne se aseaza in vas peste patul de varza si ardei.



Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se presara cu cimbru. Se adauga ulei, usturoiul, foile de dafin, rosiile cuburi din conserva, vinul si apa cat sa acopere pana la jumatate. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul preincalzit pentru o ora la foc potrivit.

 

 

Dupa o jumatate de ora carnea se intoarce pe partea cealalta si se mai completeaza cu putin vin daca este cazul. Se da din nou la cuptor fara capac, ca sa se rumenesca. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Rocsy Ciobanu multumesc, ma bucur!

    @Fancy Cake multumesc, pup!

    @Licuta Marin te sarut cu drag!

    @Lubita Iancu a fost si mamaliguta, dar am omis sa o pun in poza. Pup!

  6. 6
  7. 7

Dă-i un răspuns lui Licuta Marin Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.