Daca tot este perioada capsunilor am profitat pentru a face cateva borcne de dulceata. La fel de buna este si cea din visine pe care o gasiti AICI.
Mod de preparare:
Se spala capsunile, se inlatura coditele si se impart in jumatate sau in sferturi, in functie de marime.
Se pun intr-un vas imcapator si se adauga zaharul. Se scutura vasul ca sa se uniformizeze zaharul. Spre deosebire de cea de visine aici am folosit doar zahar gelifiant.
Se stropeste cu sucul de lamaie. Se acopera cu un prosop si se lasa sa stea cateva ore, cat sa-si lase zeama.
Se pune pe foc, se aduce la punctul de fierbere, se strange spuma care se formeaza deasupra. Se adauga si frunzele de menta spalate si intregi ca sa le putem scoate la sfarsit usor si mai lasam 5 minute.
Se testeaza consistenta dulcetii turnand o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se îngheaga imediat dulceata este gata.
Borcanele se oparesc in prealabil si apoi se usuca. Dintr-un kilogram de fructe ies cca. 3 borcane de 320 ml.
Se toarna dulceata in borcane, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Se lasa asa pana se racesc pentru a fi puse la locul de pastrare.
Delicioasa!
Ce culoare frumoasa are!
Minunata dulceata asta , o ador.
Super buna si racoroasa…Deliciu!
eu nu le pot convinge sa se transforme deloc in dulceata…le mananc inainte sa ma horarasca sa fac 🙂
O bunatate parfumata!
Pup!
Saaaara,ce minunata ti-a iesit dulceata si ce culoare placuta si ce parfumata!!!!!
@Kyra multumesc, pup!
@Paula Gafitescu multumesc, pup!
@Dorina daca stam sa ne gandim pana la urma fiecare are ceva aparte. Pup!
@coco si eu patesc la fel cateodata, ca imi plac mult fructele si tot mamanc ca de multe ori trebuie sa cumpar altele a doua zi. Pup!
@DiaMar Mersi!
@Rocsy Ciobanu ma bucur, pup!
@Lubita Iancu toate ies la fel daca nu le fierbi prea tare. Multumesc, pup!
Este incredibila, culoare fantastica, gustul…il iubim cu toti, ca de obicei santeti minunati impartind cu noi retetele voastre deosebite!
Delicioasa si parfumata,dulceata asta….stiu din experienta!
Zi minunata iti doresc,draga Sara!