Dulceata de capsuni cu menta



 

Daca tot este perioada capsunilor am profitat pentru a face cateva borcne de dulceata. La fel de buna este si cea din visine pe care o gasiti AICI.

 

Ingrediente:
1 kg de capsuni
1 kg de zahar gelifiant
zeama de la o lamaie
6-8 foi de menta

 

 

Mod de preparare:
Se spala capsunile, se inlatura coditele si se impart in jumatate sau in sferturi, in functie de marime.
Se pun intr-un vas imcapator si se adauga zaharul. Se scutura vasul ca sa se uniformizeze zaharul. Spre deosebire de cea de visine aici am folosit doar zahar gelifiant.



 

 

Se stropeste cu sucul de lamaie. Se acopera cu un prosop si se lasa sa stea cateva ore, cat sa-si lase zeama.
Se pune pe foc, se aduce la punctul de fierbere, se strange spuma care se formeaza deasupra. Se adauga si frunzele de menta spalate si intregi ca sa le putem scoate la sfarsit usor si mai lasam 5 minute.

Se testeaza consistenta dulcetii turnand o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se îngheaga imediat dulceata este gata.
Borcanele se oparesc in prealabil si apoi se usuca. Dintr-un kilogram de fructe ies cca. 3 borcane de 320 ml.

Se toarna dulceata in borcane, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Se lasa asa pana se racesc pentru a fi puse la locul de pastrare.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Kyra multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu multumesc, pup!

    @Dorina daca stam sa ne gandim pana la urma fiecare are ceva aparte. Pup!

    @coco si eu patesc la fel cateodata, ca imi plac mult fructele si tot mamanc ca de multe ori trebuie sa cumpar altele a doua zi. Pup!

    @DiaMar Mersi!

  9. 9
  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.