Prajitura Valurile Dunarii



 

Prajitura Valurile Dunarii cea clasica si cunoscuta. Cu ceva timp in urma va prezentam o alta varianta a aceste prajituri – Prajitura Valurile Dunarii cu ananas. Acum fiind perioada cand avem visine proaspete am facut reteta originala. Este la fel de buna insa si cu visine din compot.

 

Ingrediente:
4 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
150 ml lapte / smantana lichida
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte

 


Umplutura:
600 ml lapte
3-4 linguri de zahar
2 pachet pudding de vanilie (80 g)
200 g unt
1 fiola esenta de vanilie
Pentru decor:
200 g ciocolata neagra
3 linguri de lapte

 

 

Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina alternand cu laptele / smantana lichida atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.

Se imparte in doua iar primul aluat se intinde intr-o tava de 22×30 cm. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Se intinde in tava peste aluatul alb.
Visinele fara samburi dupa ce se scurg bine de sirop, se repartizeaza uniuform in tava peste aluatul maron, apasand usor. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 30-40 de minute.



 



Pentru crema, se pune la incalzit laptele, apoi se incorporeaza zaharul si praful de pudding dizorvat in prealabil in lapte rece. Se lasa pe foc pana se ingroase, apoi se da la racit cu o folie deasupra sa nu se faca crusta. Se mixeaza untul si se incorporeaza puddingul cate putin.
Se aseaza crema rezultata peste blatul racit si se da la frigider sa se intareasca.

 

 

Cand crema s-a intarit se topeste ciocolata cu 3 linguri de lapte si se toarna deasupra. Se lasa la rece 2 ore sa se intareasca, apoi se portioneaza si se serveste. Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    chiar nu stiam ce prajitura sa fac in weekend cand am gasit reteta ta si m-ai convins 🙂 arata super si pare si usor de pregatit (in comparatie cu alte retete)

  12. 13

Dă-i un răspuns lui Adina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.