Compot de nectarine



 

Compotul este metoda de a conserva fructele care nu pot fi congelate. Este si un desert sanatos, iar fructele mai pot fi folosite la diverse deserturi. Cum nectarinele sunt mai ferme decat piersicile imi plac mai mult in compot.

 

Ingrediente:
1,50 kg nectarine
200-220 g zahar
1 lingurita rasa scortisoara
zeama si coaja de la 1 lamaie

 

 

Mod de pregatire:
Fructele pentru compot trebuie sa fie sanatoase, fara urme de lovituri si fara parti alterate. Nectarinele se spala si se taie in feli apoi se aseaza in borcanele spalate si sterilizate.

 

 



Din cantitatea de nectarine va ies 4 borcane de 800 ml. de compot. Se toarna apa peste fructe intr-un borcam pentru a ne da seama de cat sirop ne trebuie. Inmultim cantitatea de apa cu numarul borcanelor. Punem apa intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul.

Eu am considerat trei linguri de zahar la borcan, dar puneti in functie de cat de dulce va place. Se adauga apoi scortisoara, coaja si zeama de lamaie. Cand zaharul s-a topit se umple borcanele cu siropul fierbinte, lasand spatiul superior. Scoateti bulele de aer din borcane si capsati-le.

 

 

Infasurati-le in prosoape de bucatarie si puneti-le intr-o oala cu apa la sterilizat timp de 20 minute din momentul cand apa din vas incepe sa fiarba Se lasa sa se raceasca in oala sau se scot borcanele si se pun in paturi.

Cand s-au racit se depoziteaza in camara pentru iarna.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1

    Nu am mancat compot de nectarine niciodata , dar trebuie sa fie tare bun , aromat. Camara mea e mititica, nu prea mai am loc , dar poate incerc sa fac si eu macar vreo 2 borcane.Daca nu , vin si fur de la voi 😀

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Dorina trebuie sa incerci, e un compot bun si nectarinele au tinuta. Pup!

    @Zilahi Adela te invit eu sa le gusti. Pup!

    @Liana 10 si piersicile sunt minunate, dar nectarinele imi plac ca nu trebuiesc decojite. Pup!

    @Timea multumesc, pup!

    @Dia Daria ma bucur, pup!

    @Adina sunt minunatr iarna cand avem pofta. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Rocsy Ciobanu sunt mai parfumate piersicile, dar nectarinele se comporta mai bine, raman ferme nu se inmoaie prea tare. Pup!

    @Sidy ai dreptate… dar nu se stie cate mai raman pe iarna. Pup!

    @Lubita Iancu multumesc, pupik!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.