Mancarea de vinete se face cu sau fara carne. Daca alegeti sa o faceti cu carne, puiul este cel mai nimerit, fie ca alegeti bucati de pulpe, aripi, fie alegeti sa luati un pui intreg care se taie in bucati, in functie de cat de mare este acesta.
Aceasta este o mancare de suflet pentru mine, mama o facea si era cea mai buna. Desi nu e greu de facut, mie parca nu-mi iese nici azi ca a mamei.
Timp de preparare: 40 minute Timp coacere: 30 minute
Mod de preparare:
Intai pregatim puiul. Eu am ales sa folosesc pulpe de pui, iar numarul este in funcite de cate persoane sunt la masa Se prajesc pulpele intr-o tigaie in ulei pe toate partile, apoi se scot si se pun deoparte.
Cele doua vinete se taie in rondele de 1 cm grosime si fara sa se scurga de apa sau sa se dea prin faina, se prajesc pe ambele fete in ulei, ca-n imaginile de mai jos. Cum se taie se si prajesc, apoi se scot pe o hartie absorbanta pentru ca absorb cam mult ulei.
Uleiul de la vinete se arunca ca este toxic. Se pune alt ulei de masline si se distuie ceapa taiata julien pana devine translucida. Se adauga 2-3 linguri de pasta de tomate dizolvata in putina supa de pui sau apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-un vas de ceramica sau de yena se pune jumatate din sosul cu ceapa, se adauga un strat de rondele de vinete, unul de ardei si rosii taiate rondele. Asezam deasupra bucatile de pulpe. Se repeta operatia adaugam restul de sos de ceapa si se continua cu straturi de vinete, ardei si rosii. Se presara si patrunjel proaspat tocat.
Se da vasul la cuptorul preincatzit la 180 °C, pentru 25-30 de minute. Se serveste si cald si rece. Pofta buna!
Super reteta, iubesc vinetele in orice fel gatite, am sa fac SIGUR aceasta bunatate. Multumesc!
Ce bunatate de mancare!Si noi suntem fani vinete!
@Roswitha merita incercata. Pup!
@hapleablog e o mancare mai grea, dar e asa de buna! Mersi!