Lasagne cu creier de porc



 

Pe principiul retetei Lasagne cu carne de porc care este foarte accesata si acesta reteta Lasagne cu creier de porc este la fel de buna si v-o recomand!

Ingrediente:
600-800 g creier de porc
1 ceapa tocata
1 morcov ras
3 linguri rosii cuburi (la conserva)
2 foi de dafin
sare
piper boabe

 

Ingrediente Sos Béchamel:

80 g unt
3-4 linguri ulei de masline
4 linguri de faina
800 ml lapte
1/2 lingurita nucsoara
sare
piper

 

 

 Ingrediente Sos cu Spanac:
200 spanac (congelat)
50 g unt
2-3 linguri ulei de masline
2 linguri de faina
400 ml lapte
sare
piper

 

Alte ingrediente:
100 g cascaval ras / parmezan
9 foi Lasagne Barilla
1 oua

 

 

Mod de preparare:
Creierul de porc se tine in apa rece pana iese sangele. Se pune apoi la fiert in apa cu sare, piper boabe si 2 foi de dafin. Se taie in cuburi potrivit de mari.

 

 

Se curata ceapa si se taie marunt. Un morcov potrivit de mare se curata si se da pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se distuie ceapa si morcovul ras. Cand devine aldente se adauga 2-3 linguri de rosii cuburi si creierul cuburi.



 

 

Pentru sosul Béchamel, se topeste untul si uleiul intr-o oala si apoi se amesteca faina. Se amesteca continu in timp ce se incorporeaza treptat laptele. Se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper. Se continua amestecand pana cand sosul se ingroasa, dar ramane fluid.

Pentru sosul de spanac se procedeaza ca la Sosul Béchamel, in care se adauga spanacul decongelat si tocat, amestecand pana cand sosul se ingroasa. Se poate folosii si spanac proaspat daca aveti.

 

 

Foile de lasagne daca sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte. Avem nevoie de un vas de 20×20 cm in care se pune o baza din Sosul Béchamel. Se aseaza 3 foi de lasagne, deasupra jumatate din sosul de spanac, apoi jumatate din umplutura de creier, inca 3-4 linguri de sos alb si putin cascaval ras.

Se repeta operatia, foi, spanac, creier, sos alb si terminam cu foi de lasagne. In sosul Béchame ramas se adauga 1 ou batut doar cu furculita si se rastoarna deasupra impreuna cu restul de cascaval ras. Astfel se va forma un strat gros deasupra care va imbraca bine foile.

 

 

Se da la cuptorul incins la 180°C si se coace timp de 40-50 de minute sau pana cand foile sunt moi. Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de taiere si de servire. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.