Tort de ciocolata cu crema de unt



 

Un tort de ciocolata este un rasfat preferat de toti si nelipsit de la nici o zi mai speciala. Eu acum nu am avut o zi speciala ci pur si simplu am vrut sa ne rasfatam cu ceva ciocolatos si rezultatul a fost genial.
Un blat cu ciocolata si o glazura din crema de unt / Buttercream si cacao… ce poate fi mai bun. Vi-l recomand si sigur veti oferi celor dragi un regal!

 

Ingrediente tava Ø 24 cm:

100 g unt (la t° camerei)
100 g zahar pudra
1 filola esenta de vanilie
6 galbenusuri de ou
150 g de ciocolata 50 % cacao + 40 g unt
15 g cacao neagra Dr. Oetker
6 albusuri de ou
100 g zahar tos
140 g faina
10 g praf de copt

 

 

Sirop de cafea:
250 zahar
200 ml apa
2 lingurite esenta de cafea Dr. Oetker

 

Crema de unt cu cacao / Buttercream
200 g unt moale dar nu topit
350 g zahar praf (cumparat)
40 g cacao neagra Dr. Oetker
½ lingurita de sare
2 lingurite esenta de cafea Dr. Oetker
frisca lichida sau smantana (cat este nevoie)

 

Decor:
100 g ciocolata 50 % cacao
ornamente de ciocolata

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul praf pana devine o crema. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus de ou. Se bate pana ce acesta este incorporat apoi se adauga urmatorul.

Intr-un vas pe baine-marie se topeste ciocolata cu 40 de unt si 15 g de cacao. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Albusurile se bat tare cu 100 g de zahar pana devine ca o bezea. Rostul zaharului este de ai da o consistenta albusului si o tinuta cand il incorporamin in aluat.

Punem cca 1/3 din albus, apoi incorporam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce am adaugat toata faina se incorporeaza si restul de albusuri cu miscari ample.

Se rastoarna aluatul obtinut intr-o forma de tort de Ø23 cm tapetat cu hartie de copt. Se da in cuptorul preincalzit la 170 ° C, pentru cca. o ora. Se incearca cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Se lasa pe un gratar sa se raceasca. Ridicatura din centru care se formeaza se inlatura, apoi se imparte blatul in trei parti. Se insiropeaza fiecare cu siropul de cafea facut din ingredientele de mai sus.



 

 

Crema de unt:  Aceasta crema este perfecta pentru imbracat si ornat torturi, cupcake si prajituri.

Intr-un bol suficient de incapator, se bate untul cu un mixer la viteza medie. Se opreste mixerul si se adauga zaharul praf si cacao cernute. Neaparat pentru o crema mai fina folositi zaharul praf cumparat care este mult mai fin decat cel facut in casa cu rasnita. Se amesteca intai cu o lingura ca untul sa cuprinda zaharul si sa nu riscati sa aveti o bucataria plina de zahar, apoi dati drumul iar la mixer.

Se mareste viteza mixerului si se bate pana zaharul si cacao devin o crema. Se adauga si esenta de cafea. Daca glazura are o consistenta rigida se adauga frisca sau smantana lichida. Se adauga atat cat e nevoie pentru a obtine consistenta care o dorim.

 

 

Se monteaza tortul:
Crema se imparte in trei, dar o parte mai mare cu care vom imbraca si orna tortul. Dupa ce am terminat de imbracat tortul acesta se da la rece 1-2 ore.

 

 

Pentru aspect am mai topit 100 g ciocolata si am turnat haotic pe lateral. Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.