Mancare de mazare cu chiftele de post



 

Mancarea de mazare este buna si gustoasa. Se poate pregati cu carne dar fiind postul am zis sa fac alaturi niste chiftele de post cu soia si ciuperci.

 

Ingrediente chiftele:
1 punga granule soia / 100 g
2 cartofi fierti
1 conserva de ciuperci / 380 g
3 catei de usturoi pisati (optional)
3-4 linguri faina
2 lingurite marar uscat
1 lingurita cimbru uscat
sare
piper

 

Ingrediente mancare de mazare:
300 g mazare (congelata)
3 linguri ulei
1 ceapa
1 morcov mic ras
3 linguri bulion
1 lingurita de zahar
sare
marar proaspat tocat
1 lingura faina

 

 

Mod de preparare Mancarea de mazare
Cum este o tacanita cu mazare se incepe cu ceapa tocata marunt care se pune la calit intr-o tigaie cu ulei si putina apa. Cand devine sticloasa se adauga si morcovul ras. Intre timp se dizolva faina in 3 linguri de apa rece apoi se adauga peste ceapa din tigaie si se mai lasa 10 minute sa fiarba.



Peste sosul obtinut adaugam mazarea pe care am fiert-o aldente inainte si bulionul. Se adauga o 1-2 lingurite de zahar dupa gust si se lasa sa se inmoaie mazarea. La sfarsit se adauga mararul proaspat tocat, dupa caz se potriveste de sare si piper.

Chiftele de post:
Punem garnulele de soia la fiert in apa cu vegeta timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa . Separat se fierb cei 2 cartofi. Ciupercile din conserva se scurg si se toaca. .

Soia stoarsa impreuna cu ciupercile se dau prin blender. Se rastoarna intr-un vas, se adauga cartofi facuti piure, 3-4 linguri de faina, usturoiul pisat, cimbru, marar, sare si piper. Se amesteca totul si pentru a obtine un amestec omogen, dupa caz se poate adauga 2-3 liguri de ulei.

Cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita, le tavalim prin pesmet fin macinat si apoi le prajim in ulei sau le asezam pe o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor, asa cum am facut eu. Se servesc cu mancarea de mazare, pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2

    @dia_diana58 ai dreptate. La noi, eu sunt ortodoxa si sotul meu catolic, dar nu tinem postul asa drastic si de aceea mi-a scapat. Se leaga si fara ou asa ca am sa-l scot din reteta. Multumesc de atentionare, pupici!

  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.