Ciolan de porc cu vin si rozmarin



 

Ciolanul de porc este o preparat savuros dar trebuie rabdare cu timpul de pregatire. Am mai facut Ciolan la cuptor in vas roman cu bere, iar acum am fiert intai Ciolanul si apoi l-am dat la cuptor cu vin si rozmarin. Delectati-va!

 

Ingrediente:
1, 2-1,5 kg ciolan de porc (crud)
1-2 cepe
2 frunze de dafin
1 lingurita boabe de piper
5-6 catei de usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper
200 ml vin alb
200 ml supa de carne
ulei de masline

 

Garnitura:
salata de fasole alba si rosie

 

 

Mod de preparare:
Alegem un ciolan mare, frumos, cu un os cat mai mic si cu cat mai multa carne. Se spala bine si se pune la fiert intr-o oala incapatoare. Se adauga 1-2 cepe, 2 frunze de dafin, 1 lingurita boabe de piper si 5-6 catei de usturoi.

Dupa ce s-a spumat se lasa la fiert cca 1.50- 2 ore la foc mic. Timpul de fierbere / coacere trebuie sa fie minim numarul de kilograme care-l are ciolanul.

 



 

Dupa ce o furculita sau un cutit patrunde cu usurinta in ciolan, il scoatem din oala si-l mutam intr-un vas pentru cuptor. Il asezam pe 3-4 foi de varza acra. Il condimentam cu sare si piper proaspat macinat.

Adaugam putina supa, vin alb si crengute de rozmarin proaspat si-l dam la cuptor la 180 °C cca 30 de minute cat sa capete crusta.

 

 

Se serveste cu orice garnitura va place. Cum Ciolan la cuptor in vas roman l-am servit cu varza calita, acum am facut o salata de fasole alba si rosie. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.