Cornuletele cu rahat la fel ca si Cornuletele cu gem si nuca sunt genul de desert care ne place sa-l avem mai mereu in casa. Le putem pastra ca fursecurile in cutii metalice, iar cand ne este pofta… deschidem cutia.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Modul de preparare este acelasi ca AICI.
Pentru aluat se amesteca ingredientele uscate. Se cerne faina, se adauga putina sare, drojdia uscata, zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga apoi untul taiat cuburi si se framanta cu degetele ca la aluatul faramicios / nisipos.
Se adauga apoi oul si galbenusul si smantana. La urma se incorporeaza si coaza rasa de lamaie. Rezulta un aluat fraged, nu foarte tare, care se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece 20 de minute.
Pe planseta fainata se inparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Prima bucata se intinde cu in sucitor in forma de dreptunghi, care se imparte pe lungime in doua fasi. Fiecare fasie la randul sau se inparte in dreptunghiuri de cca. 4 x 8 cm, ca-n imaginea de mai jos. La un cap pe latura mica se pune rahat catlungimea laturii si se ruleaza.
Se aseaza rulourile in tava pe hartie de copt cu distanta intre ele. Se mai lasa la rece 15 minute, apoi se perie cu galbenusul frecat cu o lingura de lapte si se da tava la cuptor la 180 °C cca. pentru 20 – 25 min, pana cand se rumenesc.
Se repeta operatia cu restul de aluat. Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 30 de bucati.
Se pot pudra cu zahar vanilat. Serviti-va!
Vaai cat de mult imi plac cornuletele astea! Impachetate astfel, si nu in colt, parca intra mai multa umplutura in ele. Suuper!
Buna seara,
Am vorbit cu dumneavoastra zilele trecute de un banner pe site la dv. As dori sa ma sunati sa stabilim detaliile.
Astept raspuns.
TEL: 0756 250 632
Cu stima,
Sami Saicu
@Mademoiselle Zaria ma bucur ca-ti plac. Multumesc de vizita!
@Adnim cu mine nu ati vorbit. E interesul meu ca sa dau eu telefon…???
Cornulete cu gust de copilarie !! 😉