Prajitura cu fulgi de ovaz si gem de zmeura



Acesta Prajitura cu fulgi de ovaz si gem de zmeura, denumita si bare, reprezinta salvarea pentru cand nu ai timp sau nu ai dispozitie de a face ceva mai elaborat. Cum in acest week-end timpul mi-a lipsit aceste bare m-au salvat si astfel am avut un desert de duminica. Sa le incercati ca merita!

 

 
Ingrediente tava 21 x 21 cm:
1 1/2 cana de faina
1 1/2 cana fulgi de ovaz
1/2 cana de zahar farin
2 pliviri zahar vanilat
150 g unt
fulgi de ciocolata
 
380-400 g gem de zmeura
 

Mod de pregatire:
Se ia ca masura o cana de lapte de 250 ml si aceasta este masura ingredientelor. Intr-un bol se amesteca faina, zaharul farin, zaharul vanilat, fulgi de ovaz si fulgi de ciocolata.

 

 

Untul se topeste dara sa fiarba si se adauga peste ingredientele uscate. Se amesteca cu o lingura / paleta pana se omogenizeaza intreaga compozitie.



 

 

Intr-un vas / tava de 21 x 21 cm tapetata cu hartie de copt se aseaza 2/3 din compozitie. Se taseaza cu degetele sau cu o lingura si se da la cuptor cca 20 de minute la 180 °C, pana prinde o crusta.
Se scoate din cuptor si se intinde deasupra un borcan de gem de zmeura. Deasupra presaram restul de 1/3 din compoziia ramasa de la blat. Se presata si fulgi de ciocolata si de migdale si se da din nou la cuptor inca cca 25 de minut sau pana se usuca si se face ca o crusta.

 

 

Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava si apoi se portioneaza. Mi-au rezultat 9 bucati de prajitura / bare. Delectati-va!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.