Pasca cu branza dulce si fructe confiate



 

Pasca cu branza dulce si fructe confiate unul din preparatele traditionale ale mesei de Pasti. Este reteta clasica pe care am facut-o si acum doi ani, in plus in acest an am adaugat in umplutura pe langa stafide si caise, prune si smochine confiate.

Ingrediente aluat
* 400 g faina Dobrogea (pentru cozonac)
* 25 g drojdie proaspata
* 120 g de zahar
* 1 oua intreg + 2 galbenusuri
* 200 ml lapte
* 100 gr unt
* 30 ml ulei
* coaja rasa de la o lamaie
* coaja rasa de la o portocala
* 1 fiola de esenta de vanilie

 

 

Umplutura:
* 500 gr branza de vaci (sau ricotta)
* 150 gr zahar tos
* 1 plic zahar vanilat
* esenta de rom
* 3 oua
* 2 linguri smantana
* 80-100 g fructe confiate ( caise, smochine, prune, stafide)
* 100 brandy
* coaja rasa de la o lamaie
* 1 lingura rasa de gris (facultativ)

 

Pentru uns:
1 galbenus + 1 lingura de lapte

 

Decor: 
bomboane  + 1 iepuras de ciocolata

 



 

Mod de preparare Pasca cu branza dulce si fructe confiate:
Din ingredientele aluatului facem un aluat ca de cozonac. Modul de preparare il gasiti AICI.

Pregatim umplutura: Fructele confiate se taie in bucati mici si se puse in brandy sau coniac sa se inmoaie. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pana a doua zi.

Intr-un bol se pune branza, zaharul, cele 3 galbenusuri si se amesteca. Se adauga si 2 linguri pline de smantana si cand s-a incorporat bine se adauga si albusurile batute. Se amesteca usor, in mod circular, pentru a ramane cat mai pufoasa. Daca branza vi se pare apoasa, puteti adauga si o lingura de gris. La sfarsit se adauga si fructele confiate.

Pregatim o forma de tort ( 23 cm) detasabila, o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Luam 2/3 din aluat si -l asezam in forma de tort pe fund si pe pereti laterali. Asezam umplutura. Aluatul ramas il impartim in trei si facem 3 fasii lungi pe care le impletim. Asezam impletitura deasupra pe marginea formei. Ungem aluatul cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte.
Incingem cuptorul la 180 °C si dam pasca la copt pentru 50 de min. Cand a expirat timpul, inainte de a scoate forma din cuptor mai verificam cu o scobitoare pentru siguranta, dupa care desfacem peretele detasabil al formei si lasam pasca sa se raceasca.
Cand o servim o decoram. Pe centru asezam bomboane care sa imite ouale si un puisor de ciocolata sau daca gasiti o gaina de ciocolata sau de zahar.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Arata minunat draga Sara…pe la noi nu se face pasca, asa ca ma servesc , macar virtual, cu o feliuta de la tine !
    Ou inrosit, miel rumenit, cozonac marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa va aduca multa nadejde si pace in viata.
    PASTE FERICIT!

  2. 2

    Ce bine arata pascuta ! N-am mai mincat de ani buni, de cind eram la mama fata, ca sa zic asa…
    Hristos a Inviat si sarbatori fericite, alaturi de cei dragi ! Te imbratisez cu drag si plec din casuta ta, cu un out si o felie de pasca !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.