Cartofi dauphinoises



 

Cartofi dauphinoises e o reteta cunoscuta din bucataria franceza. Este o garnitura perfecta dar se poate servi si singura. Dupa printre ingrediente s-ar afla branza si oua, s-ar asemana cu o Budinca de cartofi.

Ingrediente:

6-7 cartofi mari
2 catei de usturoi zdrobiti
200 ml smantana
200 ml lapte
1 varf de cutit nucsoara
100g de cascaval ras ( gruyère ou emmental )
50 g  unt
sare
piper negru proaspat macinat

 

 

Mod de pregatire:
Se aleg cartofi rosi ca sa reziste mai bine la fiert fara sa se faca piure. Se spala, se curata de coaja si apoi se feliaza de cca. 3 mm grosime, cu mana sau cu o mandolina. Pentru a scapa de o parte din amidon se pun intr-un vas cu apa.

Se ia un vas, se unge cu unt pe toata suprafata si se aseaza un rand de cartofi scursi de apa. Se presara deasupra usturoi zdrobit si feliat, se rade jumatate de cascaval si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.



Se repeta operatia pana se termina cartofii. Adaugam restul de cascaval ras si untul ramas in bucati. Se amesteca laptele si smantana si se toarna acest amestec peste cartofi.

 

 

Se da la cuptor incins la 180 °C pentru 45-50 min sau pana se gratineaza si se absoarbe tot lichidul. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.