Mancare de melci cu verdeturi



 

Ploile din ultima vreme au determinat aparitia melcilor in gradimi. Desi in alte parti melci sunt o delicatesa, la noi se pot manca probabil doar in anumite restaurante. Este intradevar o delicatesa doar daca ai nervi si timp sa-i cureti, ca pregatitul in sine e simplu.

Curatatul este o munca migaloasa dar preparatul final este un rasfat. Sotul meu Miki a mai incercat acum un an sa pregateasca o reteta de melci cu paste, dar ca prima data pe mine nu m-a incantat prea tare. Acum am descoperit o reteta de melci pe blogul lui Cat’s kitchen care ne-a tentat pe amandoi si am pus-o in aplicare cu unele modificari. Multumim Magda Adina pentru idee!

 

 

Ingrediente:
400 g carne de melci (fara cochilii)
sare grunjoasa
150 ml vin alb
2-3 cuisoare
2-3 boabe de ienibahar
piper boabe
1 foaie de dafin
1 morcov
30 g unt + 2 linguri de ulei
4-5 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
2-3 catei de usturoi
piper macinat
1 lingurita rasa cimbru
condimente de legume
patrunjel proaspat tocat

 

 



Mod de pregatire:
Melci se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se pun intr-un vas si se oparesc ca sa moara melci, dupa care se lasa sa se raceasca in vas.
Cu o furculita, un cutit sau un betisor se scot din cochilii. Se spala iar sub jet si se indeparteaza partile necomestibile.

Se pune la fiert o oala cu apa, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar, o foaie de dafin, morcovul, cateva boabe de piper si jumatate din vin iar cad a dat primul clocot se adauga carnea de merci si se mai dau 2-3 clocote, nu mai mult ca se intaresc.

Intr-o tigaie cu ulei si un cub de unt se calesc ceapa verde si usturoiul verde taiate marunt. Melci se scurg din apa in care au fiert si se  pun peste ceapa si usturoiul din tigaie. Se adauga si restul de vin, se condimenteaza cu piper, cimbru si condimentul de legume. Se adauga si cateii de usturoi taiati marunt si se mai lasa totul la foc mic inca 10-15 minute.

Inainte de a stinge focul se presara cimbrul si patrunjelul proaspat tocat amestecand bine totul. Se ia tigaia de pe foc si se acopera cu un capac cateva minute sa se patrunde aromele. Nu realizati ce mancare buna iese din acesti melci! Le-am servit cu o garnitura de gnocchi dar o puteti servi cu ce garnitura doriti!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.