Visine la borcan pentru prajituri



 

Visine la borcan pentru prajituri trebuie sa recunosc ca nu am mai facut-o de cativa ani. Cum mai nou gasim in supermaket-uri fructe congelate de toate felurile, mai sarim peste unele conserve pe care mamele si bunicile noastre nici nu concepeau sa le lipseasca din camara. Asa ca anul acesta am pus cateva borcane de visine la borcan si la iarna le voi folosii in prajituri.

 

Ingrediente:

1 kg de visine
1 kg de zahar
1 aspirina (optional)

 

 



Mod de pregatire:
Se pregatesc foarte simplu asemanator ca la dulceata. Se spala visinele, se scot samburi cu atentie sa nu se distruga visina. Se pun intr-un vas, se pune deasupra zaharul si se lasa minim 24 de ore la rece. Se amesteca din cand in cand sa se dizolve zaharul. Eu le pun la rece cu toate ca dizolvarea va fii mai inceata, intrucat la rece visinele isi lasa mai greu siropul, dar au avantajul ca fructa nu se inmoaie.

 

 

Se pun in borcane curate, se scutura borcanul sa se aseze fructele si se toarna deasupra siropul rezultat. Optional puteti pune jumatate de aspirina pisata la borcan. Eu nu am pus. Se inchid borcanele ermetic si se pun in camara. Dintr-un kilogram ies 2-3 borcane de cca. 320 ml

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Sunt minunate visinele puse asa ! Tot asa le pun si eu si daca imi ramane sirop il pun in sticle cu capac….iarna e tare bun ! Daca faci din mai multe kg de visine, ai si sirop mai mult.
    Te tzuc cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.