Prajitura cu prune



 

O prajitura rapida care merge cu orice alt fruct. Acum am ales sa folosesc prune, ca tot este sezonul lor. Acesta prajitura este foarte cunoscuta in varianta cu prunele asezate cu jumatatea in sus. Eu am ales sa le pun prunele invers ca si la Prajitura cu piersici si mac.

 

 

Ingrediente / tava de 22×30 cm.:
4 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
200 ml iaurt
350 g faina
1 plic praf de copt
zahar praf + scortisoara
Pregatire: 30 minute            Coacere: 40 minute

 


Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol separat se freaca untul cu zaharul pana isi mareste volumul. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Se incorporeaza faina alternand cu iaurtul atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.



Se intinde aluatul intr-o tava de 22×30 cm. Prunele spalate si taiate pe jumatate se aseaza in siruri deasupra aluatului. Inainte de a le aseza, pudrati partea de pulpa cu zahar praf si scortisoara. Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 45 de minute.
Cand este coapta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava, apoi folosindu-va de hartia de copt scoateti prajitura.

 

 

Taiati in patrate sau dreptunghiuri. pudrati cu zahar praf si serviti. Ca sa aveti un efect mai frumos in sestiune, cautati sa taiati prunele pe jumatate. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.