Rulada cu afine si crema de mascarpone



Desi Rulada cu afine am mai facut-o nu demult, cine ar refuza sa mai manance inca o data, nu! Afinele din congelator trebuiau folosite cumva si prima idee a fost tot o Rulada cu afine, doar ca de data aceasta am folosit mascarpone si am decorat-o diferit de prima Rulada cu afine pe care o gasiti AICI. Delectati-va!

Ingrediente blat:

6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri fauna faina

 

Ingrediente crema:
400 g crema mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
1 plc zahar vanilat
200 g afine (congelate)

 


Mod de pregatire:
Pentru blat, mixam intr-un bol 6 galbenusuri impreuna cu zaharul praf, pana isi dubleaza volunul si devine o pasta cremoasa. Cele 6 albusuri ramase le batem spuma cu putina sare intr-un alt bol. Incorporam intai faina cu miscari ample, apoi albusurile batute.



Tapetam o tava de 28×38 cm cu hartie de copt si rasturnam aluatul de blat. In dam la cuptorul preincalzit la 180 °C, penru 20-25 de minute. Se scoate si se rastoarma peste un prosop umed, scoatem hartia si rulam pe latura lunga apoi o lasam sa se raceasca.

Pregatim crema de mascarpone. Smantana pentru frisca o batem tare. Mixam crema mascarpone cu zaharul praf apoi incorporam cate putin frisca batuta. Folosind mascarpone si frisca meggle acestea au o consistenta mai tare si nu aveti nevoie de gelatina.

Derulam rulada, intindem crema de mascarpone dupa ce am oprit cam 1/3 pentru decor, iar deasupra cremei asezam afinele congelate.
Un secret pentru orice tip de fruct de padure pe care il punem la congelator pentru iarna, ca sa arate bine la folosire intai le congelam intinse pe o tavita. Dupa ce s-au inghetat le punem in cutii si astfel nu se vor lipi intre ele.
Rulam strans si o lasam o ora la rece. Apoi o decoram dupa imaginatie cu restul de crema ramasa si o dam din nou la rece pana la servire.
Delectati-va cu o felie!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

    @Dora S multumesc de atentionare si scuze. A fost o neatentie a mea, este vorba de 6 oua, deci si la pregatire am modificat: 6 galbenusuri si apoi 6 albusuri.
    Multumesc si o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.