Gogosari la borcan in suc propriu



 

Gogosari la borcan in suc propriu se pot pune pentru iarna singuri sau in combinatie cu alte legume. Cu conopida merg bine puteti vedea in reteta de AICI. Sunt de un dulce-acrisor si datarita cantitati de otet se mentin tari pe toata perioada iernii. In reteta am folosit cantitati egale de otet si zahar la fel ca in reteta  Ardei capia copti la borcan. 

Ingrediente:
2,5 kg gogosari sanatosi
500 g zahar tos
500 ml otet de 9 grade
1 lingura de sare neiodata
1 legatura marar uscat+visin
1 radacina hrean, taiata fasii
piper boabe
boabe de mustar
3 foi de dafin
3 borcane de 800 ml

 

 

Mod de pregatire:
Gogosarii se spala se curata de cotoare si se taie in 4 sau 5, in functie de cat de mari sunt. Se pun intr-un vas mare si se toarna peste ei otetul si zaharul, scuturand vasul ca sa cuprinda toate bucatile. Se amestecand des pana se topeste complect zaharul si sa-si lase sucul propriu. Eu am lasa de seara pana dimineata la rece. Sucul lasat a fost de aproape cat cantitatea de otet pusa deja.

 



 

A doua zi se aseaza in borcane, printre ei se pune hreanul taiat fasii sau rondele, frunzele de marar. Bucatile de gogosari sunt deja inmuiati si trebuie asezati unul in altul si indesati pana se aseaza bine in borcane.
In lichidul care a rezultat de la gogosari, se mai adauga 1 lingura de sare, boabe de piper, boabe de mustar, 2-3 foi de dafin si se pune pe foc sa dea un clocot. Otetul asa fierbinte se toarna in borcanele cu gogosari, care sunt asezate pe lame de cutite sau infasurate in prosoape umede ca sa nu se sparga borcanele.
Cantitatea de lichid rezultata este mare si va mai ramane, o veti putea folosi la salate. Se capseaza repede borcanele si se baga in paturi, pana a doua zi. Pregatiti asa in sucul lor propiu si cu cantitatea mare de otet si zahar, nu se mai sterilizeaza borcanele, doar tinute in paturi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.