Mod de pregatire:
Pregatim ingredientele pentru umplutura:
Puteti folosi somon crud sau afumat sau chiar ton bucati. Eu am avut o sira de somon cu foarte multa carne.
Am dat-o in fiert cateva minute in apa cu sare, piper si o foaie de dafin. Cnd s-a racit am desprins carnea de pe sira eliminand si eventualele oase ramase. Daca folositi somon afumat sau ton de conserva este mai simplu. Caperele se toaca iar ceapa verde de taie oblic in fasi subtiri.
Pregatirea aluatului: Intr-un bol de cerne faina cu praful de copt si o lingurita de sare. Intr-un alt bol se amesteca ingredientele umede: ouale, untul topit sau margarina de gatit si laptele batut. Se adauga in trei reprize peste faina amestecand cu un tel sau o furculita. Trebuie sa rezulte un aluat moale.
Intr-un vas de 20 x 20 cm uns cu margarina se pune jumatate din aluat. Se imprastie uniform deasupra straturi de ceapa, bucati de somon, capere si marar tocat mare. Se asezoneaza dupa gust cu condiment de peste si cimbru uscat.
Se acopera umplutura cu restul de aluat care find moale se pune cu lingura si se intinde pe toata suprafata.
Se da vasul la cuptor la 180 °C pentru cca. 45-50 de minute. Placinta va prinde o culoare frumoasa, dar totusi inainte de a scoate vasul din cuptor se incearca testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se taie in bucati. Mi-au rezultat 12 bucati. Pofta buna!
mmmm,buna trebuie sa fie!!
I love this pie…I will try it, very soon.
@Lubita Iancu chiar a fost tare buna! Pup si o saptamana frumoasa!
@Zorica Pavlovic, i'm so glad you like! Kisses!