Pulpe superioare de pui umplute



 

De la pui nu doar pieptul poate fii umplut si rulat, la fel se pot face rulouri si din pulpele superioare, ca in retetele: Pulpe de pui umplute cu urda si leurda si Pulpe de pui umplute cu pasta de ciuperci. Pe acelasi principiu le-am realizat si pe acestea, doar umplutura difera la fiecare din retete.

 

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 pulpe superioare de pui
condimente pentru pui
4 lingurite de mustar
100 ml vin alb
1 lingurita pasta de boia (la tub)
1/2 lamaie
margarina uns tava
sare
piper
ulei de masline

 



Umplutura:
1-2 ceapa verde
1-2 ceapa verde rosie
1 ardei capia copt
rosii uscate si marinate
branza feta sau telemea
marar verde

 

Mod de preparare:
Pulpele superioare de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de bucatarie si se flambeaza deasupra flacarii de la aragaz. Astfel se scapa de puful ramas si in plus capeta si un gust de pui de casa.
Se sectioneaza pe spate cu un cutit fin si se scoate osul din pulpa. Carnea nu se bate chiar daca sunteti tentati sa o faceti, doar se unge cu mustar si se condimenteaza.

Pentru umplutura: ceapa verde si cea rosie de taie pe oblic in bucati de 2 cm. Ardeiul capia copt si rosiile uscate se taie in fasii, dar nu mai lungi decat latimea pulpei de pui. Branza se taie la fel in fasii. Se aseaza dupa caz 2-4 bucati din fiecare ingredient pe pulpa.

Rulam pulpele si le prindem in 2-3 scobitori pe fiecare. Un vas se unge cu margarina de gatit, se aseaza pulpele, se adauga si resturile de legume ramase si se taie 1/2 de lamaie in bucati. Se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline si putina apa.

Le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Dupa 20 de minute scoatem folia de aluminui, adaugam cca 100 ml de vin alb, ungem pulpele cu sosul din vas in care dizolvam si puna pasta de boia. Cum aveam ramase cotoarele de la reteta Andive umplute si rulate in bacon le-am adaugat si pe ele in tava. Se da din nou la cuptor sa se rumeneasca. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.