Blat de tort



 

Blatul de tort se face in multe variante, dar cel mai cunoscut este pandispanul realizat din oua, zahar si faina. Aceasta este reteta mea cu care nu dau gres niciodata.

Ingrediente blat / Ø 23 cm:
6 oua
150 g zahar pudra
150 g faina
sare

 

 

Mod de pregatire:
Se separa albusurile de galbenusuri.



Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina.

Compozitia rezultata se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, Ø 23 cm. Se da la cuptor la 180 °C pentru 30-40 minute. Cand a trecut si testul cu scobitoarea se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se imparte in 2-3 parti egale pe orizontala. Se insiropeaza sau nu … depinde de ideea cremei cu care se umple.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.