Mancare de fasole galbena cu chiftele



 

Mancarea de fasole galbena cu chiftele este un fel principal rapid si usor de pregatit. Acum am folosit fasole proaspata, dar se poate pregati si cu fasole de la conserva sau congelata. Fasolea galbena lata eu am lasat-o intreaga pentru aspect, dar puteti sa o rupeti in bucati mai mici.

Ingrediente:
300 g fasole galbena lata (proaspata)
1 ceapa
1/2 de conserva de rosii cuburi
2-3 catei de usturoi
1 lingura rasa faina sau amidon (optional)
patrunjel + marar proaspat
ulei de masline
sare

 

Ingrediente chiftele:
400 g carne tocata amestec
1 ceapa mica
1 lingura pesmet fin
1 lingurita boia dulce
sare
piper negru
1 ou
busuioc si menta proaspata

 

 

Mod de preparare – Mancare de fasole galbena cu chiftele
Pregatirea chiftelelor:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, oul intreg, pesmetul si boiaua de ardei dulce. Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pentru un gust mai aparte am adaugat busuioc si menta proaspata tocate, dar daca nu va place il puteti inlocui cu patrunjel tocat.

Se amesteca bine si se formeaza chiftelute mici ca perisoarele, potrivite sau mai mari ca burgerul. Pentru ca am ales sa le pregatesc in cuptor, le-am facut sub forma de burgeri.

 

 



Acum am ales sa nu le prajesc in ulei ci sa le fac la cuptor. Ne plac mai mult si in primul rand sunt mai sanatoase.

Se aseaza chiftelele pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.

Intre timp fasolea se curata, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare cat sa devina aldente.
Ceapa se tocata marunt si se distuie pana devine translucida. Se adauga rosiile cuburi impreuna cu sucul propriu. Cand fasolea este fiarta se pune in sosul de rosii impreuna cu usturoiul taiat feliute. Daca sosul o cere puteti sa-l ingrosati adaugand putin amidon sau faina. Se condimenteaza dupa gust.

 

 

Adaugam chiftelele in mancarea de fasole, lasam sa mai fiarba inca 2-3 minute, apoi se trage de pe foc si punem mixtul de marar si patrunjel tocat fin. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.