Chec aperitiv cu ciuperci




Checurile aperitiv cum ne plac mult, le pregatesc destul de des. Indiferent de combinatia de ingrediente sunt unul mai bun ca celalalt. Acum am realizat acest Chec aperitiv cu ciuperci, minunat pe un platou langa alte aperitive sau langa o cana de lapte ca mic dejun.

 

 

Ingrediente:
5 oua
100 ml de ulei
125 ml vin alb
4-5 rosi uscate si murate
ciuperci de padure la conserva / 360 ml
1 ceapa rosie mica
3 linguri cascaval (parmezan) ras
250 g faina
1 plic praf de copt
sare si piper dupa gust

 


Mod de pregatire:
Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vinul cand aluatul se ingroasa.

Se repeta pana se termina faina. Peste compozitia rezultata se adauga intai cascavalul.
Se adauga apoi ceapa rosie taiata julien si distuita 1-2 minute, rosiile uscate si murate taiate felii si amestecam incet sa le incorporam.
La sfarsit se adauga ciupercile din borcan scurse si cele mari taiate mai mici si ca sa nu cada la fundul tavii, inainte se tavalesc prin faina.



 

 

Intr-o forma de chec din aluminiu de 10 x 30 cm, tapetata cu ulei se rastoarna compozitia. O dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute si checul devine rumen.
E minunat servit langa un pahar de lapte. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.