Potcoave norocoase / Farsecuri



Fursecurile (Cookie) alaturi de o felie de cozonac trebuie sa le avem pe masa atunci cand ajunge Mos Craciun. De aceea am mai realizat si aceasta varianta de Potcoave norocoase. Sper sa-i placa Mosului si sa-mi lase daruri mai multe!

Ingrediente aluat:
250 faina
125 unt
125 zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
zeama de la 2 lamai
Ingrediente decor:
fulgi de migdale
miere
ciocolata cu lapte
Temperatura de coacere: 180°C     /    Timp de coacere: cca. 10-12 minute 

 

 

Mod de pregatire
Aluatul:  Se amesteca untul cu mixerul la viteza maxima. Se adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca pana cand se formeaza o masa compacta. Se adauga oul si dupa ce s-a incorporat se pune zeama de lamaie.

Se incorporeaza si faina in aluat. Aluatul trebuie sa aiba aiba o consistenta moale ca sa se poata pune cu poche-ul, cu ajutorul caruia se dau forme de potcoave, care se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si apoi se introduc in cuptor la 180°C pentru 10-12 minute. Cam au prins culoare pe margini se scot din tava si se lasa la racit.

Pentru decor: 2-3 linguri de fulgi de migdale se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Fursecurile se ung cu miere pe fata si apoi se tavalesc in fulgi de migdale cat sa se lipeasca.



 

 

Ca sa para cu adevarat ca niste potcoave, se scufunda capetele fursecurilor in ciocolata topita. Se pot pastra 2–3 saptamani in cutii metalice sau borcane de sticla.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.