Biscuiti sarati cu unt



Biscuiti sarati cu unt, una din multele variante de biscuiti, buni de rontait in fata televizorului langa o bere sau merg la fel de bine langa o cana de lapte.

 

250 gr faina
1 plic drojdie uscata Dr Oetker
100 gr unt
1 ou
60-80 ml vin alb
sare
chimenPentru uns biscuiti:
1 galbenus + 1 lingura lapte
sare, susan, chimen …

 

 

Mod de pregatire Biscuiti sarati cu unt:
Se pune faina intr-un bol. Se adauga untul si sarea, apoi se framanta impreuna pana capata aspectul de firimituri. Se adauga drojdia uscata.

 

 

Se adauga oul si vinul alb, apoi se framanta iar pana se incorporeaza si se formeaza un aluat. Se lasa la odihna, acoperit, pentru cca 30 minute.

 



 

Se pune aluatul pe o masa de lucru si cu sucitorul se intinde o foaie groasa de 10-15 mmm. Se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar sau unei forme.

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus frecat cu o lingura de lapte. Se presara sare, susan, chimen .

 

 

Se coace timp de 15-20 minute, sau pana se rumenesc la cuptorul incins la 200 °C. Va invit la rontait!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.