Friptura de cotlet de porc



 

 Friptura de cotlet de porc pregatita la cuptor este o friptura ideala pentru o masa de duminica sau o masa mai speciala. Se serveste cu legume si sosul care si-l lasa.

 

Ingrediente 6 porti:
1 cotlet de porc cu os ~ 2.00 kg
ulei de masline
salvie uscata sfaramata
rozmarin
cimbru
1 anason (sfaramat)
150 g vin alb sec
rondele de la 1-2 cepe
4 catei de usturoi
1 pastarnac rondele

 

 

Mod de pregatire Friptura de cotlet de porc:
Avem nevoie de o bucata intreaga de cotlet de porc cu os si sorici.

 



 

Se sectioneaza soriciul si se condimenteaza cu sare, sarvie uscata sfaramata amestecata cu ulei. Se freaca bine cu mainile sa intre si-n crestaturi. Se lasa la rece cca. 2 ore intr-o folie de plastic.

 

 

Se pregateste un vas suficient de incapator pentru cuptor. Se aseaza cotletul de porc, nu inainte le a-l lega, pentru a mentine forma frumoasa a bucatii. Se adauga rozmarin, cimbru si o stea de anason sfaramat in bucati mai mici. Se adauga ulei de masline si apa cat este nevoie. Se acopera cu 1-2 foi de aluminiu si se da la cuptor intai la 180 °C pentru cca 40 minute, urmarind din cand in cand sa nu ramana fara lichid.. Dupa trecerea timpului se coboara temperatura la 160 – 170 °C. si se lasa 3 ore – 3 ore 15 minute. In acest timp cotletul se intoarce pe toate partile adaugand si lichid cand scade.
Ultima jumatate de ora se scoate folia de aluminiu si se lasa descoperit sa mai prinda culoare. Tot acum se adauga usturoiul, ceapa rondele si ciupercute. Puteti sa adaugati ce legume preferati sau ce aveti prin casa.
Din cauza inaltimi cotletului m-am temut ca nu se va patrunde, dar a iesit o friptura moale care se topea in gura.
Se scoate bucata se acopera si se lasa la odihna. Saftul ramas se strecoara si se mai da cateva clocote intr-o tigaie, ca sa scada si sa se mai ingroasa. Se serveste alaturi de friptura. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.