Aspic cu oua si sunca





Aspic cu oua si sunca este o alta varianta de cum putem aranja diferite ingrediente in forme. Reteta se poate face pentru sau dupa Sarbatorile de Pasti, cand ne raman oua fierte. Poate o sa va placa si Aspic asortat.

 

 

Ingrediente forma 12 x 20 cm:

3 oua
150 g sunca taiata felii subtiri / 6 buc.
1/2 ardei rosu
200 g branza de vaci
1 lingurita boia de ardei
sare
piper alb
~ 150 g legume de ciorba taiate cuburi
~ 1 litru supa de legume /pui
40 g gelatina

 





Mod de preparare Aspic cu oua si sunca:
Ouale se fierb tare, se racesc si se curata de coaja. Cca. 1 l de apa se pune la fiert cu concentratul de legume sau de pui.
Se inmoaie gelatina in 150 ml de apa pentru cateva minut, apoi se adauga usor supa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva bine gelatina.
Se foloseste o forma de chec de 12 x 20 cm.. Se toarna 15 mm de supa si se da la frigider sa se intareasca, timp în care se pastreaza restul de supa la bain-marie.
Cand s-a intarit primul strat se adauga in sir cate o jumatate de ou fiert, iar pe lateral bucati de ardei rosu. Se acopera cu supa si se lasa iar la rece. Se scoate iar si se adauga feliile de sunca rulate cu crema de branza, boia, sare si piper alb. Recomandat sa asezam rulourile in dreptul cate unei felii de ou. Se opresc 3-4 linguri de supa, apoi cu restul de supa se acopera rulourile si se da la rece.
Peste branza ramasa se adauga legumele fierte si racite si supa retinuta. Se termina aspicul cu acest amestec.

 

La servire se rastoarna pe un platou. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.