Miel la tava gatit lent



 

Friptura de miel la tava gatita lent la cuptor si astfel obtinem o crusta crocanta, bine rumenita iar in interior o carne moale, suculenta, aromata cu usturoi si incredibil de gustoasa.

Ingrediente 

~2.5-3 kg carme de miel
4-5 catei de usturoi
suc de la 1/2 lamaie mare
2 frunze de dafin
3 crengute de cimbru proaspat
125 ml vin alb sec
300 ml supa
ulei de masline
sare mare
piper negru macinat
 

Mod de pregatire Miel la tava gatit lent:
Se incalzeste cuptorul la 140 – 160 ° C. Se aseaza mielul intr-o tigaie / tava mare de cuptor, se inteapa cu un cutit foarte ascutit si in gaurile formate se introduc catei de usturoi. Se stropeste cu ulei si zeama de lamaie, care are rolul sa o fragezeasca. Se condimentează cu sare si piper.



Se adauga in tava foile de dafin si crengutele de cimbru. Se adauga supa de pui, se acopera cu o folie de aluminiu si se da friptura la cuptor pentru 3-4 ore sau pana cand carnea este frageda si cade de pe os. Se scoate folia dupa cca. 90 de minute si se lasa sa prinda crusta crocanta. Se unge la fiecare 30 minute cu sucul propriu din tava, iar cand a scazut se adauga si vinul si dupa caz apa.

Cand este gata se coate miel din cuptor si se acopera cu folia de aluminiu. Se lasa sa se odihneasca timp de 10-15 minute. Se serveste mielul cu cartofi sau legume sotate.

 
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.