Terina rece cu branza, ciuperci si porumb



Terina-rece-cu-branza-ciuperci-si-porumb1

Terina rece cu branza, ciuperci si porumb un aperitiv fara foc, care poate fi pregatin inainte si pastrat la rece. Este o reteta usoara, din ingrediente simple si pregatita in cel mai simplu mod posibil. Alte retete asemanatoare sunt: Terina de branza cu struguri si Terina rece cu branza si legume., care s-ar putea s ava placa.

 

Terina-rece-cu-branza-ciuperci-si-porumb2

Ingrediente:
4 felii de sunca in crusta (200 g)
6-8 felii de cascaval
400 g crema de branza
200 g telemea (preferabil oaie sau capra)
150 ml smantana
1 borcan mixt de ciuperci de padure (380 g)
250 g porumb boabe fiert la conserva
1 lingura fulgi de ardei
6-8 g gelatina
patrunjel verde tocat
nucsoara(optional)
piper alb
sare

Terina-rece-cu-branza-ciuperci-si-porumb0

Mod de pregatire Terina rece cu branza, ciuperci si porumb:
Intr-un bol se amesteca crema de branza si telemeaua data pe razatoarea mica. Se adauga smantana, vegeta, piper alb si sare dupa caz.

Gelatina dupa ce a fost hidratata in 2-3 linguri de apa, se incalzeste, se adaugam o lingura de crema de branza ca sa o aducem la aceeasi temperatura, apoi o rasturnam in toata crema, amestecand bine.

Se pune deoparte 1/3 din amestecul de branza si se adauga i ciupercile de padure intregi (se taie doar bucatile mari), fulgi de ardei si patrunjel proaspat tocat. In restul de branza se adauga boabele de porumb scurse.



O forma de chec de 12 x 20 cm se tapetea cu folie de plastic, lasand capetele sa atarne in afara. Se imbraca in felii de sunca, apoi 3 felii de cascaval doar pe fund formei.

Se adauga unplutura de branza cu ciuperci. Se niveleaza iar deasupra se presara patrunzel tocat grosier. Este ca o separare pentru stratul urmator de crema de branza cu porumb.

Se pune deasupra un rand de cascaval si apoi se inchide cu felii de sunca.

Cu capetele de folie de plastic lasate in exterior se acopera terina, apasand usor cu mainile ca sa se aseze bine si sa se evite golurile. Se da la frigider sa se intareasca peste noapte.

Cand se serveste, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia de plastic. Se decoreaza cu rosii cherry colorate: rosu, galben, portocaliu.

Delectati-va!

Terina-rece-cu-branza-ciuperci-si-porumb4-1

Mod de preparare in imagini:

Terina rece cu branza, ciuperci si porumb
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.