Rulada aperitiv cu pateu de ficat si ciuperci



Rulada-aperitiv-cu-pateu-de ficat-si-ciuperci-0

 

Rulada aperitiv cu pateu de ficat si ciuperci este un aperitiv pentru orice ocazie. Sper ca cei care ma vizitati cunoasteti deja categoria mea de Rulade aperitiv, unde cea mai accesata este Rulada aperitiv tricolora. Si aceasta rulada intra in aceeasi categorie de aperitive.

 

Rulada-aperitiv-cu-pateu-de ficat-si-ciuperci-3-1

 

Ingrediente:
Aluat oparit tava 28×38:
300 ml lapte
150 g unt
200 g faina
5 oua
sare

 

Umplutura:
300 g pateu de ficat
50 g unt
1 ceapa rosie mare
200 g ciuperci champignon
patrunjel proaspat tocat
150 g branza de capra (sau o alta branza)
sare
piper

 



Rulada-aperitiv-cu-pateu-de ficat-si-ciuperci-1

Mod de pregatire Rulada aperitiv cu pateu de ficat si ciuperci:
Desi pare ciudat pentru blat am folosit aluatul oparit, ca la Choux à la crème / eclere.
Se pune la fiert laptele, untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba si untul s-a topit, se ia oala de pe foc si se adauga faina (cernuta in prealabil) toata odata. Se amesteca rapid pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune din nou pe foc mestecand in continuare, pana se duce umiditatea si nu se mai lipeste de oala.

Se lasa sa se mai racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, dupa ce este incorporat cel dinainte adaugam pe urmatorul.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt, de preferat dreptunghiulara de 28×38 cm. sau tava de la aragaz. Se intinde aluatul uniform si se da la cuptor la 180 °C. Se coace la foc tare pana incepe sa se umfla, apoi se da mai incet focul, se inteapa cu o furculita din loc inloc ca sa iasa aburul din aluat si se mai lasa sa se rumeneasca putin.

Pregatirea umpluturii:
Cat este la cuptor blatul pregatim umplutura. Ceapa rosie taiata julien se caleste in putin ulei, se adauga si ciupercile taiate feli. Se mai adauga putina apa daca este cazul, ca ciupercile mai lasa si ele apa. Eu am presarat putina faina , dar va recomand sa nu puneti.

Dupa ce se scoate tava din cuptor cu blatul, acesta se rastoarna pe un prosop. Cat este inca blatul cald se intinde intai pateul de ficat frecat cu 50 g unt, sare si piper.

Se intinde compozitia din ceapa si ciuperci si din loc in loc se pune branza taiata cubulete sau rupta. Sa nu va induca in eroare pozele, da eu am uitat sa incep cu ficatul si l-am adaugat la final peste ceapa,
ciuperci si branza.

Se ruleaza strans. Se indeparteaza prosopul si se strange in folie de plastic. Se lasa minic 2 ore la rece.

Se taie inainte de a fi servita. Pofta buna!

MOD DE PREGATIRE IN IMAGINI:

Rulada aperitiv cu pateu de ficat si ciuperci





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.