Felii frumoase de vitel, crengute de rozmarin, salvie, vin alb, lamaie, ulei de masline, usturoi si finalul este un rasfat.
Ingrediente Vitel la cuptor :
2 bucati vitel / cca. 600 g
150 ml vin alb sec
crengute de rozmarin proaspat
3 frunnze de salvie
sare
piper
Ingrediente pentru Marinata:
ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
3-4 catei de usturoi zdrobiti
2-3 frunze de salvie
cimbru uscat
rozmarin
sare grunjoasa
piper
Mod de pregatire Friptura de vitel:
Bucatile de vitel se freaca cu ulei de masline si se pune intr-o punga sau un vas incapator impreuna cu zeama si feliile de la o jumate de lamaie, usturoiul zdrobit, 2-3 frunze de salvie, cimbrul, roznarinul si sarea grunjoasa si se lasa asa 2-3 ore.
Se scoate din marinata si se sterge cu hartie absorbanta. Se freaca cu ulei de masline, sare si piper si se aseaza intr-un vas cu ulei de masline, putina apa, salvie si crengute de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune tava la cuptor la 180 °C pentru 30-40 de minute. Dupa 20 de minute se scoate folia se adauga vinul alb si se lasa sa se mai lasa rumeneasca.
Se serveste cu o garnitura si o salata alaturi sau muraturi. Gasiti idei de garnituri AICI. Pofta buna!