Tort Brownie cu banane si frisca



 

Tort Brownie cu banane si frisca este un tort minunat, un desert de week-end. Este simplu si rapid de facut si in loc de banane puteti folosi orice alt fruct, ca piersici de exemplu. Brownie are multe variante, dar acesta nu este prea moale dar nici prea uscat, este suficient cat sa sustina bananele si frisca deasupra.
Este un deliciu … dar … veti stii doar daca il incercati.

 

 

Ingrediente tava Ø 21 cm:
200 ciocolata 50 % cacao
200 g unt
200 g zahar pudra
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri cacao
135 g faina
1 lingurita praf de copt
sare

 

Sos caramel:
50 g zahar
30 g unt
70 ml frisca lichida

 

Alte ingrediente:
4 – 5 banane
400 ml smantana pentru frusca
70 g zahar (dupa gust)

 

 

S-ar putea sa va placa si Tort Brownie cu caramel de arahide:



 

 
Mod de pregatire Tort Brownie cu banane si frisca:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu cacao si untul se pun intr-un bol aseazat intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul. Se ia bolul de pe foc si se lasa 5-8 minute sa se raceasca.
 

 
Separat in alt bol se mixeaza ouale cu zaharul farin pana isi dubleaza volumul, cca 5 minute. Se incorporeaza apoi ciocolata racita, vanilia si sarea. Faina si praful de copt se cern si se incorporeaza in aluat cu miscari ample.

Se tapeteaza un vas Ø 21 cm cu hartie de copt si se toarna compozitie. Se lasa in cuptorul incins cca. 35 de minute la 170 °C sau pana trece testul cu scobitoarea.
 

 
Asamblarea tortului.
Cand s-a racit blatul se aseaza pe un platou. Deasupra se aseaza bananele curatate si taiate in jumatate.

Se face un sos caramel din ingredientele de mai sus. Cand zaharul s-a topit se adauga untul bucati si se amesteca tare pana se topeste crusta de zahar care se formeaza. Se adauga si smantana si se amesteca pana capata consistenta care o dorim.

Lasam sa se raceasca, dar nu sa se intareasca si cu o lingura turnam peste banane. Dam apoi la rece in frigider.

Batem tare smantana pentru frisca cu zahar cat de dulce ne place si o adaugam peste banane si dam din nou la rece.
 

 
Cand servim pudram tortul cu cacao. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.